Slika nije pronađena

U nastavku cijeli tekst...

'Da li je moguće da netko mora nekoga uvrijediti da bi ispao cool, zanimljiv, humorističan?! Ne, to je jako jadno. Koliko god pitanje bilo nerealno glupo, možeš ga zaobići, nekome je i tekako bitno i netko treba savjet. Prije nego što osudiš nekoga koga ne poznaješ, stvavi se na mjesto te osobe... Upoznaj ju, ne osuđuj ju na osnovu mišljenja, nacionalnosti, uvjerenja, sexulane orijentacije, samo jer imaš pravo da kažeš što želiš. Nećeš ništa po tom pitanju učiniti za svoj grad, državu, naciju ili svijet, već za sebe. Manje ćeš mrziti ljude. Svi smo mi ljudi, različiti, ali smo ljudi. Nekome ovisi možda i život, očajan je pa dolazi tražiti pomoć ovdje, pokušaj dati savjet ili utjehu. Ne sviđa ti se? Scrollaj dalje. Uđeš u konflikt sa nekim, ali ne vrijeđaj.

Ako već živimo u svijetu gdje možemo pričati svašta, onda to iskoristi na pravi način. Netko je osjetljiv, pogađaju ga riječi anonimca koji mu apsolutno ništa ne predstavlja u životu. Ne budi grub, ali ne dozvoli da te dotiču riječi nekoga tko je nezadovoljan sobom i svojim životom. Nisam svetac/ica, radio/la sam pogrešne stvari, i shvatio/la sam da imaš samo dvije opcije nakon uvreda upućenih nekome, ili plati dug, ili ispaštaj!

Svjestan/na si da nerijetko riječi bole više nego udarci. Kruna sa glave ne spada ukoliko si ljubazan/na prema nekome, ukoliko si dobar i srdačan. Kruna pada, čast i obraz se gubi kada nekog ponižavaš da bi popunio/la nedostatak i prazninu svog ega ili zadovoljstva. Ne budi takav, ne budi dio takvih ljudi.

Obraćam se lično TEBI, bilo da si muško, žensko, Hrvat, Bošnjak, Srbin ili netko treći, crn, bijel, žut crven, veliki, mali, mlad, star, nebitno je, jer i ispod tebe teče tečnost crvene boje kao i kod mene, udišeš zrak kao i ja, čitaš ovo kao i ja... radiš milijun drugih stvari kao ja, stvari koje nas čine ljudskim bićima, zato ti poručujem, budi dobar/ra, budi ČOVJEK!'

Foto: Shutterstock

Pismo čitatelji savjeti

Još vijesti