Slika nije pronađena

Možda nemaju kratke noge i velik nos, ali lažljivce se itekako može prepoznati.

Neki laganje smatraju darom jer je potreban prilično velik 'talent' da uspiješ obmanuti velik broj ljudi. Istraživanje je pokazalo da svaki dan čujemo između 10 i 100 laži – prilično velika brojka, zar ne?

Iako stručnjaci tvrde da postoji mnogo načina za utvrditi laže li nam netko, izdvojili su 4 na koja morate obratiti pozornost ako sumnjate da vam netko mulja.


#Lažljivci pričaju manje o sebi

Kada osoba laže, želi se distancirati od situacije. Češće koristi riječi kao što su 'ti', 'mi' ili 'oni' umjesto 'ja'. Pokušat će priču okrenuti na drugu osobu samo kako bi izbjegao suočavanje s istinom tj. lažima.


#Negativni su

Ako osoba kasni i laže oko razloga zbog kojeg nije stigla na vrijeme, koristit će riječi kao što su 'glupi' promet ili 'jadni' vlak. Nastavit će s pljuvanjem te objašnjavanjem kako 'mrzi' to nešto zbog čega je zakasnila. Lažljivci to rade jer zapravo osjećaju grižnju savjesti zbog govorenja neistine pa se na taj način 'iskaljuju'.


#Priče su im pretjerano pojednostavljene

Nije lako smisliti dobru laž – to katkad iziskuje mnogo vremena i truda pa kad dođe do trenutka da ih treba izreći, zvuče pretjerano pojednostavljene. Lažljivci na taj način smanjuju šanse da se izgube u vlastitim lažima.

#Koriste mnogo nebitnih detalja

Iako je zalet i glavni dio priče prilično pojednostavljen, koriste puno nevažnih detalja. Tako će lažljivci, umjesto da jednostavno kažu 'da su bili bolesni', dodati da su povraćali cijelu noć te se upitali ne radi li se o trovanju hranom, a onda razmišljali trebaju li do bolnice... U svakom slučaju mnogo nevažnih informacija.

Foto: Instagram
Izvor: YourTango
I.N.

Lažljivci znakovi

Još vijesti