Slika nije pronađena

Sramežljivi dečki imaju jednake probleme kao sramežljive cure. No, može se reći da je njima teže jer postoji mišljenje da bi dečki morali prvi napraviti određene korake.

`Budi muško, priđi joj!`- rečenica je rečenica je koju ćečesto čuti od svojih muških prijatelja...a nekada iz od prijateljica. Ljudi koji nisu sramežljivi neće nikada shvatiti koja se borba odvija unutar stidljive osobe kada treba nekome prvi put prići i nešto reći.

Naravno, sramežljivost nije mana nego osobina koja često zna djelovati baš slatko. Ovo je 6 tajni koje sramežljivi dečki neće reći:


Treba puno truda da uopće započnu razgovor s curom

Sramežljivi dečki su priznali da će pokušati posvetiti curi s kojom žele razgovarati svu moguću pažnju. Smatraju da će to cure cijeniti. Iako su sramežljvci jako nervozni pri prvim razgovorima sa suprotnim spolom, ni to nije važno jer cure vole pažnju koja je usmjerena samo na njih. Drugi sramežljivci kažu da često gledaju u curu dok ih ona ne pogleda natrag, a nakon toga skupljaju hrabrosti za razgovor.Ne znaju koji emoji točno upotrijebiti u tekstualnom razgovoru

Toliko su sramežljivi da misle da će se emoji koji namiguje protumačiti na krivi način. Neki od sramežljivaca su nam priznali da u pisanju poruka s curom koja im se sviđa za početak koriste samo smajlija. Kažu da su uvijek na oprezu.


Gledanje je taktika broj 1

Kao što smo već naveli, sramežljivi dečki često samo gledaju u curu. Ako ih ona pogleda natrag, pokušat će skupiti hrabrosti i prići joj. Vrlo često sve ostane na gledanju, a ako curu susreću često, primjerice u školi, u haustoru zgrade ili u kafiću gdje piju kavu, tada će ju samo gledati i moliti se da ona to primjeti i priđe im.Kada su jako zainteresirani tada ne oklijevaju razgovarati

Jedan sramežljivac nam je otkrio da ako dečko pokazuje više interesa prema određenoj curi nego prema ostalim osobama i spreman je razgovarati s tom curom- definitivno je zainteresiran. Izgleda da i sramežljivost nekada ima granicu.Previše razmišljaju

Neki od sramežljivih dečki previše razmišljaju o tome što rade i kako će to utjecati na njihov odnos s određenom curom. Jedan takav sramežljivi dečko rekao je da curu koja mu se sviđa skroz ignorira ili se s njom intenzivno druži neko vrijeme s mišlju da se sve odvija prebrzo. Nakon toga ponovno ju ignorira, ne priča s njom te ponovno ponavlja cijeli proces. Jedini znak zainteresiranosti koje je pokazivao bilo je `gledanje` jer nije htio ispasti napadan kada bi dao neki drugi znak.


Svoj pristup prilagođavaju situaciji

Kada se dopisuju preko sms-a, sramežljivi dečki često komplimentiraju curu ili pokušavaju učiniti da se ona bolje osjeća. Uživo, kada su sa svojim prijateljima, izbjegavaju kontakt očima s curom zbog svoje sramežljivosti. No, kada su sami s curom koja im se sviđa tada ju ispituju o njenom danu, gledaju ju u oči i druge stvari.

sramežljivost sramežljivi dečki Dečki

Još vijesti