Slika nije pronađena

Imaš testove dva dana za redom i odlučiš obući sretnu majicu jer ti stvarno treba dodatna podrška i malo praznovjerja nije nikog ubilo. Iako je okej obući istu majicu dva dana za redom, postoje neke stvari s kojima to nikako ne bi trebala raditi.

Postoji neka lista koju bi bilo dobro da zapamtiš i prema tome složiš tjedni raspored nošenja svoje odjeće. Računamo s time da znaš da čarape i gaćice treba mijenjati svaki dan i tuširanje je obavezno pogotovo ako si imala tjelesni taj dan.

Dakle, svaki dan treba promijeniti:


*Grudnjake
– problem čak nije u znojenju (iako ako imaš tjelesni bilo bi dobro oprati grudnjak nakon nošenja) već u zadržavanju oblina. Grudnjacima treba dan odmora između nošenje jer nošenje po cijele dane rasteže ih na leđima pa im treba vremena da se vrate na staro. Najbolja opcija jest rotirati dva grudnjaka preko tjedna i onda ih za vikend oprati pa si opet mirna za sljedeći tjedan.


*Cipele – iako vjerojatno imaš jedan dobar par zimskih cipela, savjet jest mijenjati cipele svaki dan. Ne u smislu da svaki dan imaš nove, nego da im daš dan odmora jer nošenje iste obuće danima stavlja pritisak na iste točke na stopalu. Posljedica mogu biti spuštena stopala te deformacija. Savjet bi bio da imaš dva para pa jedan dan nosiš jedne, drugi druge. To je možda lakše preko ljeta kad svi ionako nosimo ili tenisice ili balerinke ili lagane cipele.


*Traperice – ako imaš nekoliko pari hlača vrijedi isto pravilo kao s grudnjacima. Bolje je napraviti dan razmaka između nošenja. Sigurno si primijetila da se hlače kad ih par puta obučeš rastegnu i postanu obješene sve do sljedećeg pranja.


*Kako nositi neki odjevni predmet dva ili tri dana za redom? Ako nisi tip koji se jako znoji onda nakon nošenja majicu stavi na vješalicu i možda je stavi na prozor ili balkon da se malo provjetri i osvježi. Ali ako osjetiš da ne miriši ugodno, radije je operi sama i stavi na radijator da se posuši brže i imaš čistu majicu za sutra.

Sve smo naučili?

Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

8 razloga da odmah prestaneš nositi tange

Najčudnija pitanja o tanga gaćicama

Zanimljive činjenice o donjem rublju

odjeća odjevni predmeti

Još vijesti