Slika nije pronađena

Baby puder može se naći u gotovo svakom kozmetičkom ormariću bez obzira ima li djece u blizini ili ne.

To je zato što ga je moguće upotrijebiti na različite načine – od korištenja u svakodnevnoj beauty rutini, preko njegovanja kože pa sve do popravljanja nakita.


#Raspetljavanje nakita

Jeste li kad pokušali raspetljati ogrlice i lančiće iz onih sitnih i kompliciranih čvorova? To je gotovo nemoguća misija, no baby puder može pomoći; posipajte ga po čvorovima zbog čega će 'popustiti' i bit će ih lakše raspetljati.


#Protiv znoja

Ako ste zaboravili staviti dezodorans ili želite spriječiti znojenje, stavite baby puder na pazuhe. Možete ga koristiti samog ili neposredno prije nanošenja dezića.#Uklanjanje masnoće i mrlja od ulja

Masti i ulja je teško očistiti s odjeće, čak i pomoću deterdženta. Na mrlju stavite malo pudera i protrljajte krpom ili ručnikom. Postupak ponovite nekoliko puta, a mrlje bi trebala nestati.

#Skinite pijesak s tijela

Nema boljeg osjećaja od cjelodnevnog izležavanja na pješčanoj plaži, ali ni iritantnijeg zadatka nego riješiti se tog silnog pijeska s tijela. Nanesite puder po mjestima gdje vam se zalijepio pijesak i puno lakše ćete ga se riješiti.

#Umjesto pudera za lice

Ako vam ponestane pudera u prahu, baby puder bit će dostojna zamjena za podlogu. Stavite ga u manjoj količini jer biste mogli izgledati poput klauna.

#Nakon brijanja

Nekim djevojkama se nakon brijanja ili depilacije mogu pojaviti sitni prištići ili crvenilo iritirane kože, a baby puder ublažit će neugodne posljedice.
#Hladne plahte

Ovo je odlična ideja za vruće ljetne noći. Prije nego legnete u krevet, u posteljinu stavite malo baby pudera koji će pomoći da lakše podnesete visoke temperature i upiti znoj.

#Osvježenje za obuću

Ako imate problema s neugodnim mirisima obuće, stavite malo pudera u cipele ili tenisice prije nego ih obujete. Osim što će umanjiti znojenje, miris neće biti toliko neugodan.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.


Pročitajte još:

Iskoristi ju do kraja: 7 stvari za koje možeš upotrijebiti četkicu za zube

Fen spašava stvar: 7 situacija u kojima će poslužiti

Proljetno čišćenje: bljak stvari koje nisi znala da moraš očistiti

baby puder

Još vijesti