Slika nije pronađena

Dopkanje je kao igra šaha – moraš dobro razmisliti o sljedećem protivnikovom potezu, razmišljati korak unaprijed i mati cilj. I to je vjerojatno situacija samo kad su žene u pitaju. Dečki puno manje mozgaju o svemu.

No, ta činjenica ne mijenja problem da ti je često bed kad se trebaš s nekim dopkati. Ovo su trikovi koji će ti pomoći da ne ispadneš dosadna.


1. Nemoj slati bezveze pitanja
– nemoj se dopisivati samo da se dopisuješ. Ponekad je bolje stati i poslati poruku neki drugi dan kad ćeš imati bolju ideju. Ona pitanja na koja ti netko odgovara samo s da ili ne (Jesi napisao zadaću? Jesi gledao nove Brze i žestoke?) nisu baš najbolja za dopisivanje. Bolje postaviti konkretno pitanje ( Možeš mi pomoći oko zadaće iz matematike, zapela sam na drugom zadatku? Ili Kaj kažeš na nove Brze i žestoke, isplati li se gledati taj film?).

2. Smisli o čemu se želiš dopisivati – kao početak nekog razgovora uvijek je okej poslati 'Bok, kaj radiš?', ali moraš imati neku ideju. Želiš li samo malo skratiti vrijeme, pitati za pomoć, pozvati na kavu ili mu priznati da ti se sviđa?

3. Nemoj biti proračunata – ako on nije odgovorio pet minuta, onda ćeš ti čekati isto toliko. Još ako se igraš `neosvojive` znaj da nećeš baš dobro proći. Naravno da ne moraš odgovoriti iste sekunde, ali ako vidiš da se želi dopisivati nemoj ga bezveze mučiti i glumiti 'hard to get'.4. Pazi na smisao
– kad pričaš s nekim uživo puno je lakše skužiti kad se netko šali. No, preko poruka ako ga želiš zezati ili se našaliti stavi smajliće kako bi znao da se šališ. Za svaki slučaj.

5. Pošalji fotku ili gif – nekad neki gif predobro opisuje ono što osjećamo ili želimo reći riječima pa je to svakako dobra opcija.6. Nemoj da ti bude bed uletjeti prva
- Ako niste razgovarali par dan- javi mu se. Dečki inače vole kada cura preuzme inicijativu, a i to će pokazati da si zainteresirana.

7. Ne analiziraj previše – dok ti razmišljaš koji smajlić je najbolji, on će poslati prvi koji vidi. Oni ne igraju neke igre kad je dopkanje u pitanju. Zapravo, u porukama dečki znaju biti prilično direktni tako da nema potrebe za dodatnim analizama i razbijanjem glave.

pravila dopkanje

Još vijesti