Slika nije pronađena

U fazi ste rasta i tijekom jedne godine možete napredovati s kraja 'vrste' na tjelesnom na početak – pa zašto se bedirati ako si najniža ili najviša? Ionako nije sve gotovo... Ipak, da je sve tako jednostavno, ne bi bilo čudnih pogleda, loših osjećaja ni potrebe za ovim člankom.

Mi ćemo ti pokušati objasniti zašto se ne bi trebala bedirati zbog drukčije visine:

1. Jer svi rastemo različitim tempom – neki narastu do svojeg maksimuma u osnovnoj školi, neki tek krenu rasti u srednjoj, a neki se 'protegnu' na faksu. To što si sada niska, ne mora značiti da ćeš zauvijek ostati niska.


2. Sjeti se svih prednosti koje imaš zbog svoje visine
– ako si visoka, lako ćeš dohvatiti posuđe s najviše police u kuhinji, a ako si niska, nećeš se morati saginjati u potkrovlju. Karikiramo, ali sve ima svoje prednosti i mane – fokusiraj se na prednosti.



3. Budi svjesna da se i drugi ponekad osjećaju 'čudno' zbog svoje visine
– nitko nije uvijek zadovoljan s onim što mu je majka priroda dala. Npr. visoki ljudi se osjećaju neprilagođeno na koncertu kada nitko iza njih ne vidi. Ništa strašno.


4. Dobro je 'biti drukčiji' – specifičnosti nas čine posebnima i zanimljivima. Zamisli samo svijet u kojem bismo svi bili isti – sigurni smo da bi bio dosadan. Naglašavaj svoje posebnosti, nikako ih se nemoj sramiti!



Foto: Pinterest/Visual Hunt/Pixabay

M.Z

Pročitajte još:

7 prednosti toga kad ti je dečko niži od tebe

Ovo su problemi s kojima se susreću sve visoke cure - u kojem se najviše pronalaziš?

Najviša tinejdžerica na svijetu rekla sudbonosno 'da'!

najniža visina najviša savjeti

Još vijesti