Slika nije pronađena
Cijelu godinu nestrpljivo čekamo ljeto, odbrojavamo dane, sate, a na kraju i minute, kad ćemo napokon krenuti na more. Pripremamo se na sve, od toga da ćemo se morati napokon skinuti u kupaće kostime, pa do toga da se moramo namazati kako ne bismo izgorjeli. No, kao i s drugim stvarima, ono najgore zaboravljamo...

Rijetko koja stvar je toliko loša kao duga vožnja u automobilu ili autobusu. Jedino s čime bismo to mogli usporediti bi bilo nekoliko sati zaredom, kod najdosadnijeg profesora u školi, na predmetu koji ne podnosimo. Ipak, ovdje se radi o nečemu nakon čega nam slijede dani brčkanja u moru i uživanja, pa smo čak spremni malo potrpjeti, sve za neki viši cilj.

Ti sati provedeni na putu i ne moraju biti toliko loši.

Donosimo ti par savjeta kako da preživiš sate na cestama!

1. Playlista za put

Najbolja stvar koju možeš napraviti prije puta jest napraviti playlistu na mobitelu, napuniti bateriju i ponijeti slušalice. Tako ćeš izbjeći preskakanje svih pjesmi koje ti se ne slušaju, ili koje nisi slušala već mjesecima, ali iz nekog razloga ih i dalje ne želiš izbrisati. Puna baterija je svakako bitna stvar, s obzirom na to da ne znaš hoćeš li moći puniti mobitel dok budeš na putu. Bez slušalica si nitko, to ne trebamo dodatno objašnjavati.

via GIPHY


2. Spavanje

Ako možeš, probaj malo odspavati. Putovati zna često biti jako zamorno, pa kako bi to izbjegla, puni baterije dok si u pokretu. Udobno se smjesti, pusti si laganu glazbu i sanjaj o tome kako će ti biti lijepo kada napokon dođeš na more! Super bi bilo ako bi uspjela ponijeti nekakav jastuk, da se usput ne iskriviš cijela - ne želiš da te cijelo vrijeme na odmoru bole leđa?!

via GIPHY


3. Društvene igre

Sad, teško da ćeš moći igrati Monopoly u autu ili autobusu, ali postoji hrpa raznih igara koje imaju svoje aplikacije na mobitelu, a da ih možeš igrati bilo gdje i bilo kada, pa tako i dok se voziš. Možete uvijek igrati 'Grad, država, rijeka...', pogađanje sljedećeg sela/otoka kraj kojih prolazite ili kaladont. Zaista postoji hrpa različitih igara, jedino je bitno da svi želite igrati. Ako netko nije raspoložen, nemoj gnjaviti - samo praviš veće probleme nego što jesu...

via GIPHY


4. Pročitaj knjigu

Neki loše podnose vožnju, pa njima ne bismo preporučili čitanje dok se voze, no ostalima, definitivno bismo! Bilo da se radi o tvojoj omiljenoj knjizi ili nečemu novome, ponesi sa sobom i čitaj. Možeš i s mobitela, tako će ti biti još jednostavnije i spretnije, iako ništa ne može nadomjestiti osjećaj knjige u rukama!

via GIPHY


I za sam kraj, želimo te samo podsjetiti da to vrijeme provedeno na putu je ništa u usporedbi s uživanjem koje ti slijedi kada napokon i službeno počne odmor!

Foto: Giphy/Profimedia

A.Š.

Pročitaj još:

Za najbolje ljeto – deset stvari koje moraš napraviti tijekom nadolazećih praznika

Sunce, ljeto, plaža – kako ne završiti crvena kao rak?

Najbolje fotke za Instagram u badiću – donosimo vam enciklopediju svih IN poza za ljetni photoshooting

vožnja Put Ljeto auto

Još vijesti