Slika nije pronađena

Instinkt je nešto što svi imamo i koliko god znali da trebamo raditi stvari razmišljajući racionalno, nekada je super i poslušati instinkt!

On je tu kako bi nam rekao što je točno, a što ne, u trenucima kada  nemamo dovoljno informacija kako bismo donijeli odluku. A često čak i kada mislimo da nešto znamo, instinkt nam nešto drugo govori i često upravo to bude u pravu.

Bilo da se radi o tome da imamo osjećaj da se nekome sviđamo ili ne sviđamo, o tome hoće li nas neki profesor ispitati ili ne - instinkt je tu kako bismo uspjeli preživjeti, koliko god to pretjerano sada zvučalo!

via GIPHY


Postoji nekoliko razloga zašto bismo trebali vjerovati našem instinktu, a ovo su neki od njih!

1. Život nije crno-bijeli svijet

Iako postoji pjesma Prljavog Kazališta koja kaže da svijet je crno bijeli, mi se ipak ne bismo složili. Ponekad stvari nisu toliko jasne koliko se čini, a još manje koliko bi trebale biti jasne. Zna se dogoditi i da tvoj instinkt prepozna situacija, čak kada je druga osoba nije niti svjesna. Znaš ono, tipa imaš osjećaj da se sviđaš svojoj simpatiji, no skoro kao da ni on sam nije toga svjestan? Ali ipak je tako i tvoj instinkt je tu kako bi te podsjetio na to.

2. Neke stvari se ne mogu objasniti racionalno

Za neke stvari teško je pronaći racionalno objašnjenje. Nekada imaš osjećaj da te netko voli ili ne voli, čisto iz nekog predosjećaja. Može biti da si u krivu, ali u većini slučajeva si ipak u pravu. Treba se češće prepustiti osjećajima zato što na kraju krajeva, svi znamo da beskrajno analiziranje i pronalaženje racionalnih 'dokaza' češće dovodi do potpuno krivih zaključaka nego što vodi do istine!


via GIPHY


3. Stvari često izgledaju onako kako i jesu

Vrlo često stvari budu točno onakve kakvima se čine na prvu. Mi volimo komplicirati stvari i sve analizirati i tražiti skrivena značenja, no često naša prva pomisao, ona koju nam daje naš instinkt, bude upravo u pravu. Prepusti se tom osjećaju i uživaj u životu, bez razmišljanja i brige o tome što je tko i kada rekao. Vjeruj svojem instinktu!

Prepuštaš li se često svojem instinktu?

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Država u kojoj se mladi osjećaju najsretnije – znate li koja je (nije Hrvatska!)?

Kad si gladan nisi svoj – znanost potvrdila osjećaj živčanosti i agresivnosti koji se javlja zbog gladi

Za sve sramežljivce – jednostavan način rješavanja neugodnog osjećaja i crvenih obraza

instinkt predosjećaj