Slika nije pronađena

Ah ta današnja mladež! Ne dižu se starcima u tramvajima i uopće ne čitaju knjige! Koliko ste puta to čuli? Osim što istraživanja pokazuju da to uopće – nije točno!

Portal io9 objavio je da je istraživanje Centra za istraživanja Pew otkrilo da mladi između 16 do 29 godina tjedno pročitaju barem jednu knjigu! To je 58% više u odnosu na ‘odrasle’ od 30 godina na dalje.

43% mlađe skupine ispitanika čita na dnevnoj bazi ili gotovo svaki dan, dok to radi samo 40% odraslih, dakle 3% manje njih. U knjižnice odlazi jednak broj mlađih i zrelijih ispitanika – tu su stariji jednakopravni mlađima.

No, za razliku od starijih, mlađe osobe rjeđe će reći da su knjižnice dio njihove zajednice, kao što će rjeđe posegnuti za dnevnim novinama ili vijestima na tv-u. Stariji su ovdje bolji: njih 64% čita tiskane ili on-line novine svakoga dana, a mlađi kaskaju za njima sa 55% - iako je i to odličan postotak!

Najzanimljiviji podatak možda je onaj koji kaže da su mlađi ispitanici češće govorili da postoji mnogo zanimljivih podataka koji nisu dostupni na internetu nego za njih morate posegnuti za literaturom.

Čitaš li i ti i koliko često? Jesi li bio/la nominirala u Book Reading Challenge-u?

L.B./izvor: Newser

foto: sxc.hu

knjige mlađi i stariji Čitanje Istraživanje

Još vijesti