božićna atmosfera

Bilo da imaš svoju sobu kod kuće ili živiš u studentskom ili učeničkom domu, vrijeme je da svojoj sobi pridodaš malo blagdanskog duha. Svi vole božićne ukrase pa čak i da dijeliš sobu s nekime, sigurno im neće smetati koji tematski detalj.

Ukrašavanje prostora za Božić je zabavna aktivnost koju svi imamo na svom rasporedu u prosincu, a osim što ćeš pomoći ukrasiti bor ili staviti lampice na kuću, možeš vrlo lako i svojoj sobi dati dašak blagdanskog duha. Bilo da živiš s roditeljima i imaš svoju sobu ili ju dijeliš u domu s cimerom, ovo su mali detalji koji neće zauzeti puno mjesta, a koji će ipak pridonijeti da se osjećate svečanije. Donosimo ti 7 ideja kako i ti možeš uz pomoć malih promjena, dovesti božićnu atmosferu u svoju sobu. Odaberi neku od ovih ili kombiniraj sve!

1.Nabavi malo božićno drvce
I malo božićno drvce je bolje nego nikakvo. Sigurno bi najradije stavila što veće, ali ako nemaš za to prostora, mala drvca za na stolić ili za na prozor mogu biti zamjena. Nabavi umjetno drvce, jer osim što je to bolji izbor, moći ćeš ga imati i u godinama koje dolaze, pa je to i novčano najbolje rješenje. Ako imaš navalu kreativnosti možeš i napraviti svoje drvce od knjiga, praznih limenki od piva ili bilo čega drugog!
 

 

2.Stavi lampice

Lampice su najpopularnija božićna dekoracija! Za njih uvijek svatko ima mjesta, može birati boju koja mu se najviše sviđa, a i mogu ti ostati kao ukras tijekom cijele godine. Bit će prava atmosfera navečer dok gledaš božićne filmove…ili dok učiš.

 

3.Ubaci crvenu boju gdje god možeš

Nema boje koja je više božićna od crvene. Što god da imaš od dekoracija u crvenoj boji, sada je vrijeme da ih izvučeš i iskoristiš. Također, kombinacija crvene, bijele i zelene je top za ovo doba godine. Ako i nemaš nikakve božićne dekoracije, možeš uz samo DIY projekata preobraziti običnu staklenku i božićni ukras. I ne zaboravi i ukrasiti sebe u te boje!

 

4.Objesi na ulazu imelu

Ovo je slatki detalj koji mnogi nemaju, a koji će biti opće oduševljenje. Kada god netko dođe k tebi, dok je na ulazu, daj mu pusu, u obraz. Skroz sladak i božićni način za poželjeti dobrodošlicu prijateljima ili dečku.

 

5.Upali mirisne svijeće

Atmosferu možeš napraviti i s nekim tradicionalnim božićnim mirisom. Svijeće su svake godine u blagdansko doba posebno veliki hit. Dobro ih pomiriši u dućanima i odaberi onu čiji je miris tebi baš onaj koji te podsjeća na Božić. U tren oka nakon što ju upališ, miris će se proširiti sobom. Samo oprezno s njom, pazi da ju staviš na neko mjesto gdje nema šanse da zapneš za nju i da ju srušiš.

 

6.Ukrasni jastučići i dekice u božićnom duhu

U crvenoj boji, s božićnim motivima ili božićnim natpisima! Sve može! Nekada je dobar način kako ukrasiti sobu tako da zapravo ukrasiš krevet, jer on je ipak nekako centar sobe i ono što prvo upada u oči. Od ukrasnih dekica i jastučića ćeš čak imati i koristi, tako da osim što će izgledati lijepo, bit će ti udobnije.

 

7.Stavi vjenčić ili neki drugi ukras s unutarnje strane vrata

Pogotovo ako živiš u domu, onda je ovo dobra ideja da staviš s unutarnje strane jer ne želiš da ti netko ukrade. Tradicionalni vjenčić, velika crvena mašna ili bilo kakav drugi ukras koji ćeš objesiti može biti mali detalj koji će zaokružiti cijelu priču. Svi ovakvi detalji koji ne zauzimaju dodatni prostor, a svejedno pridodaju atmosferi su uvijek dobra ideja.

 

Plus dodatno: Pusti božićne pjesme

I za kraj, nije dodavanje dekoracija, ali kako bi se ubacila što više u božićni duh, tiho u pozadini neka svira božićna glazba. Neće ti smetati ako nešto trebaš raditi i bit će idealna 'buka u pozadini'.

ukrašavnje sobe uređivanje sobe Božić božni ukrasi za sobu

Još vijesti