Slika nije pronađena

Svi volimo čitati romantične priče sa sretnim krajevima – malo se isplačemo, malo se nasmijemo, a kroz likove proživimo pravu romansu. No nekada nam je jednostavno srcedrapajuće priče nisu dovoljne?

Budući da smo na praznicima, ne bi bilo loše primiti se knjige. Ne, ne mislimo na lektiru niti na dosadnu zbirku matematičkih zadataka – evo nekoliko knjiga koje će vam utjerati strah u kosti:


*Anna u haljini od krvi - Kendare Blake

Priča počinje kada tinejdžer Cas upozna duh mlade Anne, ubijene još davne 1958.godine. On zapravo nije običan dečko iz susjedstva jer je svoju karijeru ubojice duhova naslijedio od oca, a s njome i jedinstveni nož Athame, jedini koji mrtve može vratiti u svijet  u koji pripadaju. Ali umjesto da ubije Casa kada za to dobije priliku, duh djevojke poznat po brojnim, inače nemilosrdnim ubojstvima, iz nekog razloga poštedi našeg protagonista, a on se nađe zaintrigiran duhom djevojke u bijelom s čije haljine kaplje krv.


*Dom gospođice Peregrine ua čudnovatu djecu – Ransom Riggs

Život šesnaestogodišnjeg Jacoba teče posve mirno te se u njemu ne događa ništa neobično što bi zaokupilo čitateljevu pozornost, sve dok ga ne zadesi strašna i iznenadna djedova smrt. Pokušavajući odgonetnuti prilično sumnjive okolnosti pod kojima se ona zbila, u ruke mu dospije tajnovito pismo koje ga odvodi na daleki velški otok gdje otkriva ruševine doma gospođice Peregrine za čudnovatu djecu.*Iskra u pepelu – Saba Tahir

U vrijeme strahovlade Marcijalskog carstva, svijeta izgrađenog po uzoru na antički Rim i satkanog od brutalnosti, živi mlada Laja sa starijim bratom, bakom i djedom. Ona ima samo jedno pravilo: Nikada ne prkosi Carstvu, jer pobuna znači smrt. Ali kada joj brata proglase izdajnikom i uhite ga, Laja će se morati infiltrirati u samo srce Carstva – ozloglašenu Vojnu akademiju na Crnoj stijeni – i izboriti se sa svojim najvećim strahom ne bi li mu spasila život.*I hunt killers - Barry Lyga

Jazz je sin najomraženijeg svjetskog serijskog ubojice, a za njegovog oca ''povesti sina na posao'' bio je svaki dan u godini. Jazz je svjedočio mjestima ubojstva na način na koji su žrtve samo mogle poželjeti – iz perspektive zločinca. Dok se tijela gomilaju u pospanom gradiću Lobo's Nod, Jazz mora surađivati s policijom kako bi dokazao da ubojstva nisu obiteljski posao.


*The walking dark - Robin Wasserman

12 ljudi je ubijeno u razmaku od samo nekoliko sati, njihovi ubojice su također mrtvi, svi osim jednog. Dok se grad utapa u krvi 5 preživjelih učinit će sve ne bi li spasili situaciju.


I.N.

Pročitajte još:

Dokazano: zašto je čitanje dobro za zdravlje

Knjige koje morate pročitati prije nego postanu filmovi u 2016. godini

Raj za knjigoljupce: Instagram profili koje moraš pratiti ako obožavaš knjige

knjige strašne horor

Još vijesti