Slika nije pronađena
Mama stalno kuka kako je pod stresom, tata šizi svaki put kada ga zovu s posla, sister na faksu muku muči s ispitima, a ti isto na pameti imaš sto muka – iako, kada to kažeš, svi te gledaju kao da izmišljaš.

`Ma ti si još u školi´, najčešće čuješ nakon što im se pojadaš, kao da je to neko opravdanje koje umanjuje sve one stresove kroz koje prolaziš. Come on people - starija ekipa kao da nikada nije bila u tvojim godinama i ne znaju s čime se na dnevnoj bazi susrećeš.

Frendice, škola, dečko, čak i starci – tvoj raspored je prenatrpan, a problemi i problemčići dolaze sa svih strana. No oko kojih se stvari zapravo uopće ne bi trebala nervirati? #relax #samolaganoFrendice odu na kavu bez tebe

Ovoga puta slijedi jedno priznanje. Većina cura, nakon što im se prvi put dogodila ova situacija, je s nevjericom i tugom zurila u mobitel. Mnoge su i zaplakale (kao kišne godine), naljutile se te uzrokovale svađu koja je onda potrajala cijelo jedno polugodište. No s vremenom su skužile kako je to jednostavno `ok´. Ok da samo ti odeš s jednom od frendica negdje, ponekad će ona otići s drugom frendicom i naviknut ćete se da pravo prijateljstvo ne znači uvijek raditi sve zajedno.

U školi slučajno dobiješ lošu ocjenu
Dogodilo se i što sada? Nije kraj svijeta. Svima nam se dogodi neki loš dan, kada jednostavno nismo spremni. Ako se potrudiš i ispraviš `sulju´ koja ti se zalomila, niti jedan profesor ti neće gledati ovaj kiks kao presudan faktor u zaključivanju ocjena.Simpa ti već par sati ne odgovara na Face
`Već je prošlo 2 sata! Di je on, zašto mi ne odgovaraaaa?!´. Poslala si mu poruku, no on kao da je (odjednom) propao u zemlju. Inače se na Faceu pojavljuje svakih 20 minuta, no baš nakon tvoje poruke on je odlučio `nestati´. Opusti se, ovo je potpuno nepotreban razlog za stres. Kao prvo, dečki (baš poput nas cura) igraju ljubavne igrice i iskušavaju granice do kojih mogu ići. Kao drugo, možda je stvarno zauzet i ne može ti odgovoriti. Kao treće, ako te ignorira namjerno – njegov problem. Nisi kriva što ne vidi koliko si super, bit će drugih koji hoće. No isto tako uzmi u obzir da ga je možda strah (baš kao i tebe).

BFF ima novog dečka
Tvoja best je našla novog dečka i ti si postala druga rupa na svirali. Od jednom ni traga ni glasa. Umjesto da se naljutiš, stresiraš i plačeš, otvoreno popričaj s njom. Ponos je u ovakvim situacijama potpuno nepotrebna stvar. Ako ti je stalo do nje, reći ćeš joj što te muči.Starci su ti zabranili izlazak ovaj vikend
U ovakvoj situaciji samo se sjeti da postoji i sljedeći vikend i onaj nakon i onaj nakon...i svi će biti slobodni i tvoji.

Brat ti je cinker
Umjesto da šiziš svaki put kada te cinka za nešto, kupi mu čoksu i tako ćeš ga totalno zbuniti. Umjesto da na njega galamiš, počni raditi na vašem odnosu i on će uskoro prestati (zbog osjećaja krivnje).

Malo si se udebljala

Pa što? Salo nije tvoja osobnost. Izbaci koji čips i kasni sendvič, ubaci neki trening i polako će rezultati doći.

Udahni, izdahni i opusti se. Oko nekih stvari se jednostavno ne vrijedi živcirati.


Foto: Instagram/ Giffy

S.T.R.

Da su bar svi starci ovakvi – pismo koje trebaju pročitati svi 'loši' učenici

U kojoj klupi sjediš u školi? Evo što to govori o tebi i tvojim prijateljima - istina?

Testovi se bliže – kako da tvoje bilješke budu savršene?

stres situacije savjeti

Još vijesti