Slika nije pronađena

Koliko god bilo teško, ponekad se moramo oprostiti od kose duge do polovine leđa. Blajhanje, farbanje, sol ljeti i suh zrak zimi, ne čine dobro našim kosama. S vremenom se vrhovi uništavaju, ma koliko pazila na svoju kosu. Što dulje odgađaš, to ćeš više kose na kraju morati ošišati.

Ako si u situaciji da si svoju dugu kosu morala poprilično skratiti ili ti je samo došlo da malo eksperimentiral i probaš nešto novo, pokušaj primijeniti nekoliko savjeta koji će ti olakšati tu veliku promjenu.

1. Zapamti da će opet narasti!

Ako značajno skratiš kosu, naravno da će to promijeniti tvoj izgled, što si očigledno i željela. Međutim, šok i nevjerica nastupaju tek kad nakon frizera prvi put opereš kosu i stiliziraš je kod kuće. Tada ćeš možda shvatiti da je kraća nego što si zamišljala kad si se dala frizerki u ruke. Možda ćeš pomisliti: “Sra**! Ošišala mi je svu kosu!” To je sasvim normalno. Zapamti da kosa raste, ne možeš ju nakon šišanja opet zalijepiti za tjeme. Tvoja će se duljina vratiti, ne brini.

style=width:

2. Promijeni proizvode za njegu i stajling

Kad uzgajaš i krotiš dugu kosu, potrebni su ti proizvodi kao anti-frizz serumi, pjene za volumen, kreme za ravnanje kose ili sredstva za zaštitu od topline fena, pegle ili figara. Sada ih više nećeš trebati. Kosa će ti i dalje biti jednake teksture i kvalitete, ali neće zahtijevati toliko brige i posla. Ako ti je kosa kraća, koncentriraj se na volumen pri korijenu kose i smanji količinu proizvoda koje nanosiš.


3. Razmisli o tome koliko često pereš kosu

Osim ako ti se kosa jako masti, nemoj ju prati svaki dan. Kad si imala dugu kosu vjerojatno si trošila puno šampona i regeneratora prilikom svakog pranja kose i iako si tako “kondicionirana” nemoj da ti “ruka pobjegne”. Sad će ti biti dovoljno manje šampona, regeneratora i pranja kose općenito.

style=width:


4. Promijeni i četke, češljeve, pegle i figara

S kraćom kosom nema potrebe da koristiš ogromne četke za volumen prilikom feniranja, a ogroman figaro sad će postati prenespretan i suvišan za korištenje. Sve može biti manje – od četke, češljeva, pegli i uvijača za kosu.

style=width:

5. Nemoj oštetiti kosu

Sad imaš zdravu i sjajnu kosu stoga se potrudi da ne radiš iste greške koje si radila prije i zbog čega si se morala ošišati. Ako sušiš fenom, ako “peglaš” kosu ili je uvijaš na figaro – koristi zaštitu od topline. Ispucale vrhove trimaj ili ukloni škaricama. Priušti si dubinsku masku jednom tjedno. Tako ćeš sačuvati zdravlje svoje kose.

style=width:


7. Isprobaj nove stilove oblikovanja

Možda ćeš s kraćom kosom češće ravnati kosu ili je uopće nećeš puno stilizirati. Možda ćeš radije nositi nakovrčanu ili valovitu, sad kad je kratka. Eksperimentiraj s novim načinima oblikovanja frizure!

style=width:

Kako se ti osjećaš kad jako skratiš dugu kosu?

L.B./izvor: Gurl

foto: Tumblr

...Pročitaj još...

...Deset najčešćih mitova o kosi...

...Znaš li koja ti odgovara: najbolje frizure za svaki oblik lica!...

...Kakve frizure su bile popularne u posljednjih sto godina?...

šišanje velika promjena Frizure savjeti

Još vijesti