Slika nije pronađena

Ponekad se jednostavno želiš uklopiti u neko društvo i možda zato radiš ili govoriš određene stvari – želiš biti cool. No, stani na sekundu i zapitaj se što zapravo znači biti 'cool'. Pretvaraš li se u neku osobu samo kako bi udovoljila nekom drugom i radiš stvari koje možda inače ne bi?

Ovo je lista stvari koje radiš i koje su navodno skroz cool, ali upravo te stvari idu na živce ljudima oko tebe.

1. Tebi nije stalo ni do čega

Ovo jednostavno stvarno živcira. Super je da te iznenadni test ne može izbaciti iz takta ili da ti je fakat svejedno kad vidiš bivšeg s novom curom, ali daj ajde – na neke stvari moraš reagirati. Ako te netko pita za mišljenje, nemoj šutjeti, jednostavno imaj mišljenje o nečemu!


2. Praviš se da mrziš stvari koje zapravo voliš

Facebook je za one koji nemaju društveni život, a Instagram je isto jadan – prepoznaješ li se? A upravo si ti ona koja ujutro prvo pogleda News Feed ili proskrola po Instagramu. Okej je imati društvene mreže, ne moraš se pretvarati da ih mrziš samo da bi bila cool.3. Praviš se da te nešto ili netko nije povrijedio

I cool ljudi imaju osjećaje i naravno da te pogodilo ako je netko pokrenuo opaki trač o tebi.


4. Praviš se glupa

Želiš biti cool da te dečki primijete i zato ćeš namjerno biti loša na testu iz kemije? NEMOJ! Nikad zbog nikoga ne bi trebala ispadati glupa.


5. Upotrebljavaš riječi za koje nemaš pojma što znače

Ispast će baš glupa situacija ako te netko pred cijelim društvom pita što znači tvoja zadnje izgovorena riječ. Ups! Bolje koristi riječi kao i ostali (ne)cool ljudi.


6. Otkantavaš svoje prijatelje

Odučila si biti cool i to znači da se moraš družiti s cool ljudima. Ne budi ta osoba. Ne možeš odbaciti svoje stare prijatelje samo zato što nisu 'cool'. Jer jednom ćeš shvatiti što je zapravo važno, a oni možda više neće biti tu za tebe.


7. Lažeš o svom seksualnom iskustvu

Biti cool nema veze sa seksom ili s koliko frajera si se poljubila. Najmanje je cool pretvarati se da si nešto što nisi jer kad-tad će se saznati istina.


8. Pretjeruješ na društvenim mrežama

Samo je tebi vjerojatno stalo do toga koliko pratitelja imaš na Instagramu ili koliko ti je lajkova dobila nova profilna. Osobe koje pretjeruju oko toga stvarno mogu biti naporne isto kao i osobe koje stalo ističu da će 'obrisati Facebook jer im ide na živce', ali nikad to zapravo ne naprave.


Foto: Shutterstock/ Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Twitter otkriva – što tinejdžere najviše živcira?

Djevojke napravile listu stvari koje mrze kod drugih cura – što ih živcira?

Ideš im na živce: 8 znakova da te prijatelji namjerno izbjegavaju

cool savjeti

Još vijesti