Slika nije pronađena
I još jedna školska godina je završila, a ti ne znaš kamo sa starim bilježnicama, papirima i ostalim bilješkama koje si skupila ove godine? Ne brini, mi imamo nekoliko fora ideja što možeš napraviti s njima...

1. Možeš ih donirati

Ima i one djece koja si nažalost ne mogu priuštiti nove knjige. Iako neće imati velike koristi od tvojih korištenih i pošaranih bilježnica, knjige će im dobro doći. Njima će tvoja pomoć značiti mnogo, a ujedno ćeš napraviti i dobro djelo.

via GIPHY


2. Bilješke možeš sačuvati za kasnije

Da, postoji velika vjerojatnost da će ti bilješke s nastave dobro doći u daljnjem školovanju, bilo to dućih godina u školi ili kasnije na faksu. Pronađi neko sigurno mjesto u sobi za sve stare bilješke, najbolje neko mjesto gdje ih nećeš izgubiti te ih sačuvaj za svaki slučaj. Jednom će ti sigurno dobro doći, vjeruj nam.


via GIPHY


3. Daj mlađem bratu/sestri

Ako tvoj mlađi brat ili tvoja mlađa sestra namjeravaju upisati (ili već jesu) tvoju školu, svoje bilježnice i knjige daj njemu/njoj. To je fora način da i dalje sačuvaš stare školske bilježnice, a opet pomogneš svom bratu ili sestri da vide što ih uskoro čeka u školi.

via GIPHY


4. Recikliraj

Recikliranje je uvijek dobra odluka, pogotovo ako ti je stalo do očuvanja okoliša. Da bi tvoje stare bilježnice i bilješke bilo alkše reciklirati, izreži ih škarama na pravilne dijelove. Sve zajedno stavi u jednu veliku vreću, kutiju i obavezno ih poveži s nečim. Za to možeš iskoristiti običnu špagu, tek toliko da papiri budu povezani. Sve što namjeravaš reciklirati možeš odnijeti u školsku knjižnicu.

via GIPHY


5. Budi kreativna i izradi nešto novo

Ako si kreativna duša, sigurno ti je palo na pamet da svoju kreativnost iskoristiš u stvaranje nečega novoga. E, pa za to ti mogu poslužiti i tvoje stare bilježnice. Od njih možeš napraviti ukrase, origami, papir za zamatanje poklona i mnogo drugih simpa stvari. Naše DIY savjete pronađi ovdje.

via GIPHY


Zato prije nego što se odlučiš riješiti starih papira, bilješki, bilježnica ili školskih knjiga, razmisli na koji bi način mogli poslužiti nekome drugome. Bila bi prevelika šteta samo ih baciti u smeće, posebno kad postoji tooooooliko zanimljivih ideja što s njima napraviti. Važno je samo da budeš kreativna, u što nimalo ne sumnjamo!

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

FOTO Na maturalnoj večeri se pojavila 'prosjački obučena' i zbog plemenite geste doživjela neugodnost

TEST Srebro ili zlato? Pogledaj u svoje vene i saznaj što ti bolje stoji

Nadmudri testove uz cool trikove – evo kako odabrati jedan odgovor kad nemaš pojma koji je točan

recikliranje uradi sam savjeti

Još vijesti