Slika nije pronađena

Osim knjiga, školskog pribora i bilježnica, korisno je urediti prostor za učenje. Tamo pišemo zadaće, čitamo lektire i usvajamo novo gradivo pa je važno da taj kutak bude istovremeno inspirativan, ali i dobro organiziran.

Ako ste kreativni i nije vam problem zaposliti vlastite ručice, imamo nekoliko fora prijedloga kojima biste mogli osvježiti svoj 'radni kutak' i pripremiti ga za nove izazove!

#Staklenke u kojima možete držati markere, kemijske, spajalice, flomastere ili bilo što drugo super su izbor ako želite riješiti 'nered na stolu'. Staklenke spojite ljepilom, a prije toga ih možete obojiti ili zamotati ukrasnim papirom. Držite ih na stabilnoj polici ili uz rub stola kako ne bi pale (ipak je riječ o staklu).#Za sve metalne stvari kao što su ukosnice, spajalice ili pribadače, odlično rješenje mogu biti magneti. Ovo su konkretno mali tanjuri obojeni u različite boje, a mogu se smjestiti na metalnu površinu u blizini stola.#Kako vam knjige, skripte i papiri ne bi bili razbacani po stolu, predlažemo da napravite male police od starih kutija za cipele. Najprije ih dotjerajte slikama ili ukrasnim papirom, oblike prilagodite prostoru na vašem radnom stolu, a kutije spojite većom spajalicom.#Još jedan način za organizaciju prostora jesu metalne šipke i kukice na koje možete objesiti razne stvari kao što su šestari, škare, selotejp, trake. Osim toga, u Ikei i sličnim dućanima možete za malo novaca kupiti posudice koje bi visile na njima, a u tom slučaju možete ih napuniti markerima, olovkama i svime što vam je potrebno za svakodnevno obavljanje zadataka.#Ako imate mnogo kabela koji prelaze preko stola, pokušajte spajalicama riješiti situaciju. Stol će biti mnogo uredniji, a kabeli se neće petljati.#Ploču za zadacima možete staviti iznad stola kako biste uvijek znali koje obaveze vas čekaju, što su prioriteti i što ste već obavili. Nemojte zaboraviti dodati kakvu inspirativnu porukicu kako biste sa smiješkom krenuli u nove radne pobjede. Kako izraditi takvu ploču pogledajte ovdje.


#Kada uredite mjesto na kojem učite, ukrasite još jedan zid svoje sobe šarenim točkicama, fotkicama s posljednjeg putovanja ili ohrabrujućim porukama. Tako ćete, nakon što se obračunate sa zadacima iz matematike, moći baciti pogled na nešto što vas veseli, opušta i motivira.


Foto: Pinterest
I.N.

Pročitajte još:

Ukrasi svoju sobu – evo nekoliko ideja!

Trikovi za uređenje tvoje kuće

Cool ideje za preuređenje sobe

ideje uređenje sobe Organizacija Radni stol

Još vijesti