Slika nije pronađena

Nije ništa neobično ako se nekada osjećaš baš loše i nezadovoljno svojim životom i svime oko sebe. Svi imaju takve trenutke. Koliko ćeš nekim stvarima dati da utječu na tebe i tvoju sreću, ovisi samo o tebi, a ovima nikako ne bi smjela dati preveliku moć.

Kada si u osnovnoj ili srednjoj ove će se stvari činiti kao najbitnije na svijetu, ali već čim napustiš srednju, shvatit ćeš da su te mučile totalno nebitne gluposti koje zapravo nisi niti trebala doživljavati, a gdje tek shvaćati tako ozbiljno. Zbog njih se možemo osjećati manje vrijednima i mogu poprilično utjecati na samopouzdanje. Sve su to toliko nebitne stvari, ali se u mladosti čine jako bitne. Nemoj im dopuštati da utječu na tvoje samopouzdanje i mišljenje koje imaš o sebi, ali i o drugima.

1.Nemaš dečka/curu

Samo zato što nemaš dečka ili curu ne znači da si manje vrijedna, ružna ili nepoželjna osoba.

2.Imaš manji džeparac od drugih u ekipi

Svačiji su roditelji drugačiji i dat će ti onoliki džeparac koliko si mogu priuštiti, ne bi se trebala osjećati loše jer ne možeš svaki dan na kavu poslije škole. Nisi jedini/jedina.

3.Ne smiješ biti vani dulje od ponoći

Nisi jadan ili jadna zato što moraš doma prije svih, to samo znači da se tvoji roditelji brinu malo više od drugih. Nije kraj svijeta, jednom kada završiš školu i odrasteš, moći ćeš biti vani i do 6 ujutro svaki vikend ako tako poželiš.

4.Imaš loše ocjene iz nekog predmeta

Nisu svi za sve i ako ti neki predmet baš nikako ne ide, koliko god truda bilo uloženo, fokusiraj se na ono što te zanima i čime se želiš baviti kasnije u životu.

5.Tvoja težina
Ovo je samo broj na vagi
, nemoj mu nikada dozvoliti da se zbog njega osjećaš manje vrijedno ili ružno.

6.Tvoja visina
Još jedan broj koji sve muči
, ali ne bi trebao.

7.Tvoj cjelokupni fizički izgled

Svima je bitno kako izgledaju i glupo je reći da je važnije da si lijepa osoba iznutra (iako je važnije), ali ako nisi zadovoljan/a svojim izgledom, promjeni nešto, uvijek je to moguće.

8.Broj prijatelja koje imaš
Kvaliteta je u ovom slučaju bitnija od kvantitete.

9.Broj pratitelja na društvenim mrežama

Ovo je samo još jedan broj koji ima veliku moć, a ne bi ju trebao imati.

10.Broj lajkova na objavama

Kao i ovo. Koga briga koliko netko ima lajkova, bitnije ti je da imaš lajkove od pravih ljudi.

11.Nemaš markiranu odjeću

Samo zato što su svi kopije i izgledaju isto u svojim novim Adidas majicama ne znači da su kul, nego da nemaju kreativnosti niti smisla za modu. Bitno je da se osjećaš ugodno u onome što nosiš, a ne da na majici piše 'Adidas' ili 'Tommy Hilfiger'.

12.Slušaš glazbu koju drugi ne vole

Svi slušaju cajke, a ti slušaš metal, i neka. Oni koji te vrijeđaju ili ismijavaju zbog glazbe koju slušaš samo pokazuju da su glupi, jer ako je to najgore što ti mogu reći...

13.Boriš se s depresijom

Mentalne bolesti su stvarne, a ako i ti imaš neku, nemoj joj dozvoliti da utječe na tvoje mišljenje. To je nešto što imaš, ali što te ne definira kao osobu.

14.Mišljenja drugih o tebi

Čini se kao jako bitno, ali nije, najbitnije je što mi sami mislimo o sebi. Ako si zadovoljna osobom kakva jesi, onda super, a što će reći netko drugi, nemoj dozvoliti da ti spusti raspoloženje.

Pogledajte još:

Skromnost ili nisko samopouzdanje? Sedam znakova koji pokazuju da ipak imaš nisko samopouzdanje

Kako imati samopouzdanja u svijetu gdje svi izgledaju 'Insta savršeno'? Youtuberica otkrila kako se nosi s tim

Ne spavaš dosta i umor ti je prijatelj? To utječe na to što drugi misle o tebi – a je li mišljenje dobro ili loše?

samopouzdanje mišljenje o sebi mladost (ne)bitne stvari

Još vijesti