Slika nije pronađena

Neki tinejdžeri uživaju u srednjoj školi, a za neke je to razdoblje prilično traumatično. Kako god vam bilo, činjenica je da će te 4 godine proletjeti.

Kada odu na fakultete ili se zaposle, mnoge djevojke sa sjetom se prisjećaju srednjoškolskih dana žaleći što nisu bile 'pametnije' glede nekih stvari. Kako se i vama ne bi dogodila slična stvar, prenijet ćemo vam neke savjete starijih djevojaka. Za čim žale i što savjetuju?

#Pročitajte knjigu

Rijetki su oni koji tijekom školovanja uživaju u lektirama i rado ih čitaju; većina nas se ipak 'prošverca'. Kako i ne bismo kada ima toliko zabavnih sadržaja – društvene mreže, internet, filmovi, muzika? No, sudeći prema iskustvu starijih djevojaka, ponekad biste se ipak trebali primiti knjige. Njihova vrijednost je nemjerljiva, a čitanje obogaćuje naš vokabular. Ako vas ne privlači lektira, odaberite neko zanimljivije štivo. Mogla bi vas iznenaditi spoznaja koliko knjiga može biti zanimljivija od filma, tipkanja po mobitelu i sličnih gluposti kojima se svakodnevno bavimo!



#Naučite drugi jezik. I treći

Nakon cijelog dana u školi, vjerojatno vam se ne da ponovno sjedati u klupe i učiti drugi strani jezik. Ali isplatit će vam se – vjerujte! Ne samo što ćete obogatiti duh i olakšati si sporazumijevanje prilikom putovanje, šanse da jednog dana lako pronađete posao bit će velike. Iskoristite svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način i usvojite nova znanja.

#Jedite kolače i čokolade

Iako mnoge tinejdžerice misle da su 'bucmaste, okrugle ili popunjene', istina je uglavnom drugačija – tek kad pređete 20-e i pogledate fotke iz tinejdžerskih dana, shvatit ćete kako ste lijepo izgledale. Nemojte se zamarati kalorijama; život je dug, bit će vremena i za to.



#Budite nježne prema svojoj koži

Prištići nas mogu izludjeti, ali to ne znači da ih morate čačkati, čeprkati i tiskati. Mnoge starije djevojke požalile su zbog takvih postupaka – osim što su se u tinejdžerskoj dobi 'borile' s aknama, sada se moraju nositi s njihovim trajnim posljedicama: ožiljcima. Budite pametnije, pustite prirodi da odradi svoje i vjerujte da će sigurno doći dan kada će se hormoni smiriti, a vaša koža će biti blistava i čista.

#Snimajte, slikajte, fotografirajte

To se ne odnosi na dosadne selfije – fotkajte lijepe trenutke provedene s prijateljima, rođendanske proslave, putovanja i ostale značajne trenutke. Nemojte dozvoliti da te slike izblijede u mobitelu; izradite ih, ukrasite fotoalbume i zidove kako biste se stalno prisjećali lijepih trenutaka.


#Zapisujte lijepe stvari

Pamtimo kada nas netko iznevjeri, kada nam slomi srce ili nas povrijedi - a što je sa svim onim lijepim stvarima koje doživimo? Takvih je puno više, a sjećamo ih se puno rjeđe. Zapisujte lijepe stvari koje vam se dogode, makar djelovale male i beznačajne, jedan dan će vas beskrajno razveseliti.

Foto: Shutterstock
Izvor: HelloGiggles.com
I.N.

Pročitajte još:

Iz usta iskusnijih žena: 10 savjeta koje svaka djevojka mora pročitati

Najkorisniji savjeti: što mame poručuju svojim kćerima?

savjeti Djevojke srednjoškolke

Još vijesti