Slika nije pronađena

Od osnovne škole pa sve do fakulteta eksperimentirat ćeš s mnogo stilova, a najviše ćeš naučiti iz vlastitih grešaka.

Iako se slažemo da katkad trebamo naučiti iz vlastitih promašaja, ne bi bilo loše da neke 'failove' izbjegnemo. Kada biraš što ćeš odjenuti, nemoj se opterećivati pravilima i ne pokušavaj se uklopiti u 'zadane okvire' – ipak, imaj na umu ove stvari:

*Potrošit ćeš novac na nakit i odjeću koja je trenutno 'in'

Trendovi se neprestano mijenjaju, a ako ćeš neprestano pratiti ono što je 'in', vrlo brzo bi mogla bankrotirati. Pažljivo odvajaj novce za nove komade odjeće, ali ih kombiniraj sa stvarima koje si kupila prošle godine. Stil se ionako ne može kupiti!*Nosit ćeš sve što nose tvoje prijateljice, iako ti se to ne sviđa

Nije važno je li riječ o popularnim Timberland čizmama, bijelim starkama ili kožnim ruksacima – ako ti se ne sviđa ono što je trenutno popularno, nemoj to nositi. Trendove ionako slijede ljudi kojima nedostaje mašte – ostani dosljedna svom stilu pa čak i ako je on potpuno drugačiji!


*Oblačit ćeš odjeću samo zato da privučeš pozornost simpatije

Ako misliš da će ga tvoj minjak ili duboki dekolte oboriti s nogu, varaš se. Moguće je da ćeš privući pozornost, ali najseksi stvar kod svake djevojke jest njeno samopouzdanje – pa makar bila zakopčana do grla! Da se razumijemo; nemamo ništa protiv minjaka, samo budi sigurna da ga nosiš jer ti se sviđa, a ne zbog drugih.

via GIPHY


*Nosit ćeš neudobnu obuću

Koliko god te cipele bile 'savršene', 'iz snova' i 'genijalne', ako su neudobne i zbog njih imaš žuljeve ili bolove u leđima – nemoj ih nositi! Zdravlje je puno važnije od para dobrih cipela; vjeruj starijima!


*Uspoređivat ćeš svoj stil sa stilom omiljene zvijezde

Fora je gledati kakav stil isfurava Kylie Jenner, ali to ne znači da ju moraš kopirati. Osim toga, ne zaboravi da ona na računu ima milijune, a iza nje stoji cijela vojska frizera, stilista i make-up majstora. Ne moraš imati svaki dan novi outfit poput nje niti moraš kupovati skupe krpice. Jednako dobri komadi odjeće mogu se naći u puno jeftinijim verzijama.


*U tvom ormaru će biti apsolutni kaos

Kada imamo puno obaveza i malo vremena, ormar se za čas može naći u kaosu. Od silnog nereda uskoro bi mogla zaboraviti kakvu odjeću imaš, a jutarnje spremanje za školu trajat će dulje nego inače. Ne budi lijena – odvoji jednom tjedno vrijeme za slaganje svoje odjeće.


Foto: Shutterstock
Izvor: Seventeen.com
I.N.

Pročitajte još:

Modne kombinacije za svaki dan: isfuraj kariranu košulju na tri načina

Ne znaš što odjenuti? Selfie aplikacija ocjenjuje tvoje modne kombinacije

Pravila koja više ne vrijede: modna pravila koja bi cure s oblinama trebale prekršiti odmah!

Moda greške stil

Još vijesti