Slika nije pronađena

Kada bismo mogli zaviriti u dušu snažne djevojke, što bismo našli? Strast, hrabrost, ustrajnost, avanturistički duh i ogromnu životnu energiju. Za nju nijedna prepreka nije nesavladiva kao što nijedan san nije prevelik – učinit će sve da ostvari svoje ciljeve.

Svatko od nas barem jednom u životu susreo je takvu djevojku i s divljenjem smo gledali kako se s lakoćom nosi s lijepim i manje lijepim životnim situacijama. E pa vrijeme je da ti otkrijemo jednu tajnu – i ti možeš biti takva djevojka! Svi nosimo 'snažnu curku' u sebi, samo ju moramo probuditi. Evo nekoliko savjeta koji će te izvesti na pravi put.

1. Uredi svoje misli

Pozitivne misli i razmišljanja, odnosno optimistični pristup životu, najbolji je prijatelj snažnih curki. Za sve životne avanture moramo se psihički pripremiti, nevažno jesu li velike ili male. Budimo iskreni: svi osjetimo strah kada se u nešto upuštamo prvi put, no pozitivne misli mogu nam pomoći da prevladamo strahove i suočimo se s njima.

2. Uredi svoje tijelo

Vrlo je jednostavno: izađi i pokreni se! Samo razmišljanje o tome čime bi mogla baviti, neće ti pomoći. Nije važno igraš li nogomet s dečkima, trčiš li ili voziš bicikl, važno je 'prodrmati' svoje tijelo. Ne zato da bi izgledala savršeno ili se riješila viška s trbuha – nego da bi bila zdrava!


3. Spoznaj rizike

Samo jake djevojke mogu priznati da su prestrašene te da im u određenom trenutku treba pomoć. Snažna curka je odgovorna te uvijek razmišlja o potencijalnim opasnostima; ne dopušta da ju strah odvrati od poduzimanja poteza, ali sve rizike uzima u obzir.

4. Postavi ciljeve

Važno je da uspjeh mjeriš postavljanjem novih ciljeva. Odaberi nešto u čemu se želiš poboljšati; to može biti nekoliko metara duža ruta za trčanje ili bolje ocjene na ispitu iz matematike. Odredi koji ti je cilj, a zatim odaberi metode kojima ćeš ga ostvariti. Ovako ćeš lakše pratiti svoj progres, slaviti postignuća i unaprijed odrediti treba li ti u nekom trenutku nečija pomoć.


5. Vizualiziraj svoje snova

Čitaj knjige, maštaj, sanjari – zamisli kako se penješ na planinu, kako jedriš divljim morem ili plutaš kroz svemir. A onda povjeruj da je to moguće ostvariti. Uvijek će biti dana kad ćeš se obeshrabriti ili sumnjati u vlastite sposobnosti, ali ne daj da sumnje nadvladaju tvoj vedri duh – snažne djevojke nikada se ne predaju.

Foto: Instagram
Izvor: BeingGirl.com
I.N.

snažna Djevojka savjeti

Još vijesti