Slika nije pronađena

Probudila si se ujutro, ne ide ti se u školu, bojiš se testa, posvađala si se s roditeljima, simpa te ne doživljava i još je kupaona zauzeta? Konačno si stala pred ogledalo i što radiš? Naravno, oprala si zube i počešljala kosu, ali jesi li si posvetila najvažnijih tri minute u danu?

Duboko udahni i započni maleni ritual koji ti može promijeniti pogled na sebe i cijeli svijet. Mnogi se stručnjaci slažu oko toga da je razgovor sa samim sobom u ogledalu ponekad veoma koristan i da pomaže u stvaranju samopouzdanja.


Zato od sada ujutro odvoji malo više vremena za sebe i nakon jutarnje higijene ostani još malo ispred ogledala. Važno je naučiti voljeti samu sebe. Voliš svoju kosu? Reci si to ispred ogledala i osjećat ćeš se super! Ne voliš svoje bokove? Nauči ih voljeti – 'Možda nisu savršeni bokovi, ali ja ih volim jer su moji'. Ponekad nam naš um govori stvari koje nas smetaju (Nisam dovoljno visoka, nisam dovoljno mršava, nisam dovoljno pametna), ali to nisu istinite stvari i mi ih ne moramo slušati. Odmahni glavom, izbaci misli i ponovi si sve što voliš kod sebe. Nakon nekog vremena stvarno ćeš vidjeti promjenu.

Ovo su jednostavne rečenice koje možeš govoriti sama sebi:

1. Volim samu sebe
2. Mogu sve što poželim

3. Volim svoje tijelo
4. Savršena sam baš takva kakva jesam
5. Lijepa sam

6. Poštujem samu sebe
7. Ponosna sam na sebe
8. Mogu napraviti promjenu u svijetu
9. Sve će biti u redu na kraju. Ako nije u redu, znači da nije kraj.


10. Zahvalna sam na svemu dobrome što imamOvakvim je radom dobro početi odmalena, a ovaj je tata definitivno napravio pravu stvar.

Foto: Arhiva/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Promijeni svijet jednim post-it listićem!

Deset koraka do boljeg samopouzdanja

7 stvari koje mogu podići tvoje samopouzdanje

samopouzdanje ogledalo ?

Još vijesti