Slika nije pronađena

Učilište Algebra provelo je ispit 'Probne mature' u 8 gradova širom Hrvatske. S obzirom da je ostalo tek mjesec dana do 'prave' mature, rezultati su pomalo zabrinjavajući.

Čak trećina maturanata pala bi matematiku, a prosječna ocjena iz dijela ispita koji se odnosio na hrvatski jezik jest dovoljan. Maturanti su pokazali nešto bolje poznavanje stranog jezika nego materinjeg stoga je prosječna ocjena engleskog jezika dobar.

Kao najteže gradivo iz matematike pokazale su se jedadžbe i nejednadžbe, a odmah ih slijede funkcije.


U Dalmaciji najveći izazov matematika, u Zagrebu hrvatski

Rezultati ispita iz matematike na obje razine najlošiji su bili u Dubrovniku, Splitu i Zadru, dok su najveće poteškoće s hrvatskim imali učenici u Zagrebu i Rijeci.Matematika ide u Osijeku, Puli, Slavonskom brodu, Zagrebu i Rijeci, a ispite iz hrvatskog jezika iznadprosječno su riješili maturanti u Dubrovniku, Puli i Slavonskom brodu.Učenici iz Istre najbolji u engleskom

Učenici iz Pule imali su najbolje rezultate pri rješavanju ispita iz engleskog jezika, a prate ih maturanti Osijeka, Slavonskog Broda, Rijeke i Splita.


Nije iznenađenje da je maturantima najteži dio ispita bila matematika, no rezultati ove probne mature generalno su lošiji nego prošlogodišnji rezultati 'prave' mature. S obzirom da je matura za mjesec dana, vjerujemo da će mnogi maturanti do tada 'ispeglati' sva (ne)znanja.


Je li se netko od vas okušao u rješavanju 'probne' državne mature?

I.N.

Državna Matura

Još vijesti