Slika nije pronađena

Ustavni sud preispituje odluku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o dodatnim bodovima za upis u srednju školu.Ta informacija uznemirila je brojne osmaše, roditelje i ravnatelje osječkih srednjih škola.

Naime, riječ je o tome da bi oko 25.000 učenika koji u osnovnoj školi uče drugi strani jezik ili pohađaju glazbenu, plesnu ili neku drugu umjetničku školu moglo ostati bez dodatnih bodova pri upisu u srednju školu, a to je gotovo 60 posto od ukupnog broja osmaša koji se upisuju u prvi razred piše Glas Slavonije.

Ustavni sud preispituje odluku zbog činjenice da nemaju sva djeca u Hrvatskoj uvjete ni mogućnosti pohađati glazbene, plesne i druge umjetničke škole kao ni škole za strane jezike.

Ako odluče ukinuti dodatne bodove za upis u srednje škole, to znači da oni koji uče drugi strani jezik neće moći računati na jedan dodatni bod, niti će za pohađanje šest razreda osnovne glazbene škole ili četiri razreda osnovne plesne škole učenici dobiti dva dodatna boda.

Kakvo je vaše mišljenje o ovome? Mislite li da je pravedno da se ukinu dodatni bodovi za drugi strani jezik i glazbenu edukaciju ili se dodatno znanje treba vrednovati?

Foto: Phtoexpress
I.N.

dodatni bodovi za upis u srednju školu

Još vijesti