Slika nije pronađena

Više o projektu Učionice budućnosti i kreiranju obrazovanja 21. stoljeća rekao je Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta: Ova učionica samo je još jedan u nizu projekata kojima CARNet potiče naprednu upotrebu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, integrirajući tehnologiju i nastavne procese. Projekt Učionice budućnosti u Mirkovcima još je jedan korak ka stvaranju digitalno zrelih škola u RH.

U zajedničkom opremanju učionice ASBIS i Microsoft Hrvatska osigurali su 20 tableta s Windows 8.1 operativnim sustavom, pametnu ploču te instalaciju kompletnog programskog rješenja za upravljanje uređajima i interaktivnu edukaciju.

Anto Vidović, ravnatelj Osnovne škole Nikole Tesle iskazao je zadovoljstvo što će njegovi učenici biti među prvima koji koriste napredne tehnologije u učenju te naglasio da će ova tehnologija koristiti svim učenicima, da su nastavnici prepoznali važnost ranog uvođenja tehnologije u nastavni proces te da već postoji lista čekanja nastavnika za korištenje ove učionice.

Biste li i vi voljeli koristiti tablete i programe interaktivne edukacije u svojoj školi? Mislite li da bi vam to pomoglo u učenju?

L.B./izvor: Skole.hr

foto: os-mirkovci.skole.hr

Osnovna škola Nikole Tesle napredne tehnologije Učionica budućnosti

Još vijesti