Slika nije pronađena

Ah, škola... Taj zatvor bez rešetki, to mučilište mladih…

Što kad bi vam u školi predavale osobe poput umjetnice Marine Abramović, osnivača benda Sonic Youtha, Kim Gordon, i drugi super cool ljudi?

To je koncept škole crtkaranja ‘School of Doodle’, novog projekta na Kickstarteru koji pokreće besplatnu on-line srednju školu za djevojke.

Doodle je debitirao prije mjesec dana kad su osnivači projekta na toj platformi pokušli sakupiti 75 tisuća dolara. No, obzirom da su kampanju poduprle super-slavne osobe poput Yoko Ono, Alice Waters i Cat Power, sakupili su gotovo dvostruko više – čak 107 tisuća dolara.

Suosnivačica Molly Logan i kolegica Elise Van Middelem žele promijeniti način na koji su generacije djevojaka učile, a uče i danas. Njihov je cilj djevojkama s manjkom samopouzdanja pružiti sredstva pomoću kojih bi otkrile svoje kvalitete i interese već u tim ranim godinama: “Ako uzmete sve do čega mi je stalo i što volim i pretvorite to u kompaniju – to je Doodle. Mašta ima moć promijeniti i transformirati bilo koga. Počet ćemo s tinejdžericama, a onda ćemo vidjeti što dalje.”

Osim što surađuje sa najcool ženama diljem planete, Doodle osniva i savjetodavni odbor u koji će uključiti i tinejdžere iz svih dijelova svijeta – od Čilea do Tokija i Londona. Zamislite da vam učitelje predstave ovako:

Predavanja će početi uskoro, a Molly je obećala da će biti poučna i nadahnjućuja, ali prije svega zabavna! Još uvijek se možeš prijaviti, jedini je uvjet da si – tinejdžer.

L.B./izvor: Teen Vogue

foto: SchoolofDoodle

school of doodle molly logan kickstarter samopouzdanje Djevojke

Još vijesti