Slika nije pronađena

Koliko jezika znaš, toliko vrijediš. U tu poslovicu vjeruju učenici i učitelji iz Čakovca i Čaglina. Uz standardne jezike u njihovim školama zaživjeli su japanski i kineski.

'Učenici su se oduševili iako japanski ima više od 3000 znakova. Podučavam i origami (izradu figurica od papira), a prošle godine sam imala 18 učenika na predavanjima. S njima svake godine idem na državna natjecanja, gdje redovito dobivamo priznanja' kaže učiteljica Akiko, Japanka koja se prije nekoliko godina udala u Hrvatskoj.

A učenici u Međimurskoj županiji 'poludjeli' su za kineskim jezikom. Shvaćaju koliko im vrata otvaraju takva znanja. Prije nekoliko dana čakovečku Ekonomsko-trgovačku školu posjetili su veleposlanica Kine Deng Ying i važni gospodarstvenici iz Kine piše 24sata.

Od iduće školske godine uz engleski, njemački, talijanski i latinski, nada se ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić, učit će kineski jezik. Veleposlanica je istaknula da će kinesko veleposlanstvo biti most koji će povezivati Međimursku županiju i NR Kinu.

Biste li voljeli da u svojoj školi imate mogućnost učiti kineski?

Foto: OŠ Čaglin
Izvor: 24sata
I.N.

kineski japanski

Još vijesti