Slika nije pronađena

Prijateljstvo je izuzetno važno i ima više različitih značenja. Pravo prijateljstvo znači da te nitko ne osuđuje, da te prihvaća točno onakvim kakav jesi bez obzira na tvoje mane. Pravi prijatelj prihvaća sve vezano uz tebe.

Prijatelji će si opraštati čak i u vremena svađe i kad im je teško. Pravi prijatelji uvijek, ali uvijek, će biti tu jedan za drugog.

Prijatelji obično imaju puno toga zajedničkog i upravo zbog toga oni se dobro razumiju. Prijatelji će vjerojatno voljeti istu hranu, filmove, sportove, modu, društvo i slično – i iako je super solo uživati u tim stvarima, još bolje je podijeliti uživanciju s frendicom ili frendom.

Prijateljstvo će vas ponekad i umarati, ali to je zato što se previše bojite da ćete prijatelja iznevjeriti ili povrijediti pa mu popuštate ili se trudite previše. Nemojte to raditi, pravi prijatelj prihvaća vas kakvi jeste. U redu je da oboje volite i različite stvari i da se ne slažete baš u svemu.

Pravo prijateljstvo znači da se možete osloniti jedno na drugo bez obzira na sve.

Pravo prijateljstvo znači da svatko može biti ono što je i da su obje osobe samostalne u svom razmišljanju bez da drugi pokušava utjecati na njega i napraviti ga svojom kopijom.


Imati pravog prijatelja je kao da imaš produženu obitelj za člana kojeg si sam odabrao. On i ona tu su za tebe kad ti je najbolje i kad ti je najgore, kad si uspješan ili kad si na dnu. Pravi prijatelj neće biti ljubomoran i veselit će se s tobom kad uspiješ.

Većina ljudi ima najviše 2-3 prava prijatelja, a sve ostalo su dobri poznanici s kojima se viđaš – s nekima i svaki dan. Pravo prijateljstvo uvijek će izdržati test vremena.

Ako imaš pravog prijatelja ili prijateljicu čuvaj ju i nemoj ju uzimati zdravo za gotovo jer ćete u životu puno toga proći zajedno.

Ako imaš pravog prijatelja ili prijateljicu odaj joj počast i napiši nešto u komentaru ispod teksta kako bi i oni to vidjeli. Pohvali ga/ju pred svima i neka zna da ga/ju cijeniš!

I za kraj evo i kultne pjesme o prijateljstvu!

Iva B.
Foto: Photoxpress.com

prijatelji

Još vijesti