Slika nije pronađena

Idealno bi bilo kada bismo cijelo vrijeme mogli biti iskreni s ljudima oko sebe, no nažalost svijet ne funkcionira na takav način; moramo odabrati prave trenutke i riječi.

Ako primjerice ne podnosiš dečka svoje najbolje frendice jer misliš da je predobra za njega, nećeš joj to jednostavno izgovoriti. Vjerojatno ćeš polako 'ispipavati teritorij' i kada bude dobar trenutak, dati joj do znanja što misliš.

Ipak postoje trenuci kada moramo biti brutalno iskreni s frendicama – bez okolišanja, uljepšavanja i  'pakiranja' stvari; ovo su te situacije:

#Kada počne pretjerivati

Ako su je ovaj vikend izbacili iz kafića jer se ponašala neprimjereno, ako se posvađala s većim dijelom vašeg društva i samo čeka trenutak da krene u rasprave i nadmetanja s nekim, vrijeme je da porazgovaraš s njom. Iza ovakvog ponašanja sigurno se krije nešto dublje što ju muči, a budući da si ti njena najbolja prijateljica, trebala bi ju otvoreno i bez osuđivanja pitati o čemu se radi.

#Predugo cvili za bivšim

Kada naši prijatelji dožive ljubavne brodolome, pretvaramo se u njihovo rame za plakanje, slušamo žalopojke i tješimo ih. Čemu služe frendovi, zar ne? No ako se tvoja frendica pretvori u zombija koji mjesecima ne izlazi iz kuće, a dane provodi stalkajući bivšeg po društvenim mrežama, upozori ju da je vrijeme da se trgne. Na ovaj način neće se osjećati bolje, može si ugroziti zdravlje, a jednog dana će ti biti zahvala što si ju upozorila.


#Planira groznu tetovažu

Tetovaže su osobni izbor, no ako ti frendica pokaže fotku tetovaže koja je toliko grozna da ju ne možeš gledati, moraš joj reći svoje mišljenje. Odaberi pravi način – pazi da se ne uvrijedi, ali joj savjetuj da pričeka još malo i pita još koga za mišljenje. Ako se naposljetku i odluči na tu tetovažu, bar ćeš znati da si učinila sve ne bi li spriječila 'tragediju'.

#Prakticira nezaštićeni seks

Ako ti frendica prizna da se 'opet' zalomilo s dečkom koji joj se sviđa i 'opet' bez zaštite, vrijeme je da započneš ozbiljan razgovor s njom. Ne moraš se pretvoriti u njenu mamu, ali trebaš joj dati do znanja da je njeno ponašanje opasno, neodgovorno i nepromišljeno. Upozori ju ne sve opasnosti nezaštićenog seksa, ali nemoj ju osuđivati.

#Počne odustajati

Svi imamo loše životne faze; ne ide nam u školi, dečko koji nam se sviđa nas se doživljava, roditelji nas gnjave i svađaju se – imamo osjećaj kao da se cijeli svijet ruši. U takvim trenucima ljudi znaju 'dići ruke' od svega; ne da im se više truditi, pokušavati i napredovati. Ako primijetiš da je frendica zapala u takvu fazu, moraš razgovarati s njom. Odluka da se trgne je na njoj, ali bit će mnogo lakše ako zna da ima tvoju podršku.

Foto: Instagram
Izvor: HelloGiggles
I.N.iskrenost prijatelji

Još vijesti