Slika nije pronađena

Odrasti kao jedinac ima svojih prednosti i mana, a ovih nekoliko situacija razumjet ćeš samo ako si odrasla kao jedino dijete u svojoj obitelji.


U nekim trenucima nije uopće loše biti jedinac, ali u drugima ti je žao što nemaš ni brata ni sestru.
I tako u krug. Malo želiš jedno, malo želiš drugo. Nisi jedina, takve se misli motaju po glavi svima koji su odrasli kao jedinci. I ne samo to, oni koji su odrasli kao jedinci mogu se sigurno poistovjetiti s ovim situacijama. Sigurno si se i ti barem jednom našla u njima.

Kada su ti roditelji ljuti na nekoga, taj netko si uvijek ti

via GIPHY


Suđe je ostalo neoprano u sudoperu, pas je pojeo hranu s tanjura jer ga nitko nije pospremio... Sve što se dogodi u kući jer netko nije napravio ono što je trebao – tvoja je krivica. Nema brata ili sestre na koje možeš svaliti krivicu, tako ona uvijek pada na tebe. Roditelji drže istu stranu, a tko je sam na drugoj? Ti. I tako uvijek, u svakoj situaciji.

Žališ što nemaš brata ili sestru, ali onda shvatiš da imaš BFF koja ti je kao sestra

via GIPHY


Ima dana kada ti je drago što nemaš brata ili sestru jer možeš uživati u svom vremenu bez da te itko smeta, ali onda dođu dani kada ti je dosadno i kada se osjećaš usamljeno. U takvim danima bi dala sve na svijetu da imaš brata ili sestru. Ali onda se sjetiš da imaš BFF koja ti je kao sestra i kojoj se možeš doslovno uvijek javiti i znaš da će biti tu za tebe. I tada shvatiš da imaš zapravo najbolje od oba svijeta – kada želiš biti sama, možeš, kada želiš društvo, imaš i to.

Sve se u tvojoj kući vrti oko tebe, sviđalo se to tebi ili ne

via GIPHY


Svaki sitan uspjeh tvoji roditelji slave kao da je najveće postignuće na svijetu. Uvijek imaju pri ruci fotić, mobitel s uključenom kamerom... žele svaki tvoj uspjeh zabilježiti. Da i ne spominjemo da je tvoja kuća prepuna tvojih fotografija, a kada netko dođe u posjetu, roditelji se ne prestaju hvaliti tobom i svakom sitnicom koju si napravila u proteklih tjedan dana.


'Mislila sam da si puno starija!' Koliko si puta čula ovu rečenicu? S obzirom da nemaš brata ili sestru, više vremena provodiš sa starijima, od svojih roditelja, preko teta, ujni do bake i djeda. Zbog toga imaš drugačiji pogled na svijet i odrasteš brže nego oni koji se cijelo vrijeme zezaju s braćom i sestrama.

Svi misle da si starija nego što jesti zato što se cijelo vrijeme družiš s odraslima

via GIPHY


Ne bi mijenjala svoju situaciju za ništa na svijetu

via GIPHY


Da, ima dana kada želiš brata ili sestru, ali nakon što malo razmisliš shvatiš da svoju situaciju ne bi mijenjala za ništa na svijetu. Voliš što je sva pažnja roditelja na tebi i što ih ne moraš dijeliti s nikim drugim. Iako se nekada čini kao da te malo guše svojom pažnjom – i dalje uživaš.

Foto: Imdb/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Jedinci rules - stvari koje kuže jedino oni koji nemaju braću ni sestre

Zašto je kul biti jedino dijete?

Poredak je bitan: redoslijed rođenja otkriva kakav će dečko biti u vezi

Obitelj jedinac Djeca situacije gif

Još vijesti