Slika nije pronađena
Stariji brat je stvarno nezamjenjiv dio tvog života. Nekad ga mrziš, nekad ga voliš, nekad ti pomaže, nekad te živcira. Sve u svemu, imati brata sigurno ima i dobrih, ali i ne baš tako dobrih strana.

No, trebala bi znati koliko je brat važna osoba u tvom životu i netko tko če uvijek biti na tvojoj strani. Ovih 8 stvari razumijet će samo cure koje ima starijeg brata.

1. Zna kako dečki razmišljaju

Tvoj stariji brat uvijek će ti znati dati pametan i logičan savjet kada su dečki u pitanju. On dobro zna na kakav način dečki funkcioniraju, što im smeta, što mrze, a što vole kod cure. Svojim savjetima može ti itekako pomoći da skužiš dečke i njihov mozak - koliko god je to moguće.

via GIPHY


2. Ponekad zna biti zastašujuć

Uvijek je u pravu, roditelji su uvijek na njegovoj strani I čini ti se da si ti ta koja uvijek nadrapa kad između vas dođe do svađe. Njegove ocjene uvijek su bolje, bavi se sa sportom i njegovo je društvo puuuuno zabavnije od tvog? Nije ni čudno da ponekad misliš da je totalno zastrašujuć i nema šanse da mu uopće pokušaš biti slična.

3. Imaš osobnog tjelohranitelja

Stariji brat dođe ti kao osobni tjelohranitelj, uvijek je tu da te brani i štiti. Pogotovo kad imaš problema s dečkima, nema veze - samo jedan poziv tvom bratu sve će riješiti.

via GIPHY


4. Doživljava te kao djevojčicu

Iako si već u srednjoj školi, on te još uvijek doživljava kao bebu koju su roditelji tek donijeli iz bolnice? Stariji brat često zna biti zaštitnički nastrojen, pogotovo ako ima mlađu sestru, što te sigurno zna poprilično živcirati.


5. Ima zgodne frendove
Mmmmm, možda i jedna od najboljih stvari u tome što imaš starijeg brata. Njegovi slatki frendovi često ga posjećuju, a ti uživaš škicajući ih sa strane.

6. Redovito njuškaš po njegovim stvarima
Nisi ti kriva, kriv je on koji UVIJEK ostavi otključana vrata svoje sobe. Među njegovim stvarima redovito pronalaziš stvari zbog kojih ti dođe da više NIKAD ne njuškaš - smrdljive bokserice, časopise s golim ženama, kondome, poruke od bivše... Ipak, ne možeš se kontrolirati pa uvijek iznova napraviš mali izlet u njegovu sobu kad njega nema doma.

via GIPHY7. Ne sviđaju mu se tvoji dečki
Za tvog starijeg brata NIJEDAN dečko nije dovoljno dobar za tebe. Ovaj je ovakav, onaj je onakav - kako god okreneš, ne valja. Znaš da te voli i želi ti samo najbolje, ali ipak... Želi li on da zauvijek ostaneš single cura?

8. Često te uspoređuju s njim
Imao je bolje ocjene, biop je uspješniji u sportu, bolje mu idu strani jezici... Sve u čemu je tvoj buraz rasturao, tebi nikako ne ide od ruke. Kao da ni to samo po sebi nije dovoljno loše, onda ti još i starci to stalno nabijaju na nos. Bed!

via GIPHYDa, ti i brat možda se ponekad potučete, posvađate i međusobno pošteno naživcirate, ali ipak ste na kraju obitelj, i ono što je još važnije - vi ste najbolji prijatelji. :)


Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Dijeliš sa sestrom ili bratom sobu? Znamo da nije lako, ali imamo recept za preživljavanje

Ovo kuže mlađa braća i sestre – što kad te profesori uspoređuju sa starijim bratom ili sestrom

Prestani se svađati s mamom, tatom ili bratom - kako do boljih odnosa u obitelji?

Obitelj stariji brat. savjeti

Još vijesti