Slika nije pronađena

Dok odrastamo mama se brine da sve prođe u redu: on uvijek zna gdje nešto stoji, kada smo naručeni kod zubara, gdje idemo za vikend, kad je baki rođendan, kako riješiti zadaću iz povijesti ili što napraviti kad nas boli glava. Mama zna sve.

Kako odrastamo, naš odnos s mamom se mijenja i sve nam više postaje prijateljica s kojom možemo pričati o ozbiljnim životnim stvarima. Budući da si već odrasla, ovo su neke teme o kojima bi svakako trebla popričati s mamom.

Razgovor o seksu

Možda ti se ovo čini kao jedan jako neugodan razgovor, možda uopće neće biti tako. Tvoja mama zna točno kako se osjećaš može ti dati najbolji savjet. Ako si već spavala s dečko, reci joj pa ti može pomoći da se naručiš kod ginekologa. Bit će čudno i neugodno, ali to je sve normalno.


Kako se ona depilira?

Loša depilacija može unišititi tvoju kožu, a tvoja je mama već sigurno prošla barem jedan loš salon za depilaciju. Razgovaraj s njom i zamoli ju da te povede sa sobom. Možda to postane simpatičan ženski ritual i još više se povežete.


Nešto se čudno događa 'dolje'

Osjećaš neko čudno peckanje, svrbež ili imaš čudan iscjedak. Prije nego što guglaš i shvatiš da umireš ili nešto još gore, razgovaraj s mamom. Objasni joj što se događa i ona ti može reći što je to i smiriti tvoj hipohondarski um. Vjerojatno je i ona imala nešto slično nekad, pa ti može kupiti nešto u ljekarni ili te naručiti kod ginekologa.Kontracepcija

Ovo je još jedna od tabu tema, ali mama može biti itekako dobra osoba za razgovor o ovoj temi. Već neko vrijeme imaš dečka i spavate skupa, mama zna za njega i sljedeći logičan korak je razgovor o kontracepciji. Vjeruj nam, mami će biti lakše ako zna da se štitiš nego da paničari svaki put kad odeš do dečka.


Depresija

Već se neko vrijeme osjećaš čudno i mama je to primijetila. Ako želiš pomoć, obrati se roditeljima. Možda je depresija bolest od koje pati još neki član obitelji i mama se u tom slučaju već susrela s time i znat će kako ti pravilno pomoći.


Kako ona troši i čuva novac?

Čast iznimkama, ali uglavnom je mama ta koja se brine za račune i financije u kući. Dok si bila dijete jednostavno nisi trebala znati ništa o novcu, ali u jednom trenutku bi bilo dobro da znaš ima li tvoja obitelj neku ušteđevinu, na koji način tvoja mama štedi, na što najviše troši, kolika joj je plaća i kako rasporedi novac kroz mjesec? To su sve korisna pitanja koja će ti dobro doći jednog dana. Što prije naučiš baratati s novcem bit će ti lakše kasnije.


Foto: Shutterstock/ Giphy

I.I.


Pročitajte još:

10 znakova da ti je mama istovremeno i najbolja prijateljica

Djevojke koje su bliske s mamom: kako dejtati s njima

Izjave kojima nas mame izluđuju – iako su u pravu

teme odnos mama tabu teme

Još vijesti