Slika nije pronađena

Od prijateljice očekujemo da nas poštuje, da je spremna pomoći u svakom trenutku, da čuva naše tajne te da se dobro provodimo skupa. A kakva je prema drugim ljudima?

Katkad svoju BFF toliko obožavamo da zanemarujemo njene mane i ponašanja koja nikako nisu ok. Čak i ako je prema tebi super, ne znači da se prema drugim ljudima može ponašati kako želi. Možda nisi znala, ali ovi znakovi otkrivaju da je tvoja prijateljica zapravo grozna osoba:


*Izruguje se drugima

Tvoja BFF često zadirkuje curu iz razreda koja ima stari mobitel i nosi tenisice koje je naslijedila od svoje starije sestre? Ne želi se družiti s tvojom prijateljicom iz djetinjstva jer 'nije dovoljno cool'? Ismijava školskog kolegu koji ima 10-ak kilograma viška? Postoji izreka koja kaže 'Puno toga možeš saznati o osobi na temelju načina na koji se ophodi prema konobaru' i savršeno opisuje zašto je važno promatrati kako se naša BFF ponaša prema drugim ljudima. Čak i ako bi za tebe učinila sve, to i dalje ne znači da je dobra osoba.


*Izdaje tuđe tajne

Nije izbrbljala stvari koje si joj ti rekla u povjerenju, ali zato tebi redovno prenosi sve tajne drugih ljudi? Ako nam netko povjeri tajnu, nije lijepo da ju prenosimo dalje pa čak ni našoj BFF. To je znak da ne poštujemo tu osobu te da nam nije stalo do njenih osjećaja. Uostalom, ako prijateljica neprestano izdaje tuđe tajne, ne bojiš li se da bi jednog dana mogla i tvoje?


*Mijenja raspoloženje svake 2 minute

Kužimo da nas šoraju hormoni kada smo u PMS-u i da svatko od nas može imati zeznuto životno razdoblje kada nismo nasmiješeni, veseli i puni optimizma, ali ako tvoja BFF već godinama neprestano mijenja raspoloženja, ali i ponašanje, vrijeme je da se zabrineš. Jedan trenutak je nasmiješena, a drugi ne želi razgovarati s tobom pa ti ostatak dana razbijaš glavu pitajući se što si krivo učinila? Nikome ne treba takva drama u životu.*Ostavlja ljude na cjedilu

Nitko ne voli promjene planova u posljednji tren, posebice ako se radi o važnim stvarima. Primjećuješ li da je tvoja BFF sklona ostaviti druge ljude na cjedilu bez posebnog objašnjenja? Ako 6 mjeseci planira odlazak na more s društvom, a odustane dva dana prije iz hira, ne misliš li da to nije u redu? Tome pridodaj druge slične situacije i shvatit ćeš jednu stvar – ona nije osoba na koju se može računati.*Ne veseli se iskreno zbog tvojih uspjeha

Lako je biti tu za prijateljicu kada je tužna i nesretna, ali jesmo li dovoljno jaki da podijelimo njenu sreću? Iznenadili biste se koliko prijateljstava padne na ovom ispitu! Kada svojoj prijateljici govoriš da ti se simpatija javila, da ti je mama kupila super torbu ili si rasturila ispit iz matematike, a ona svaki komentar počinje s 'da, ali...', 'pa lako je tako...' ili općenitom negativnom primjedbom, očito da nije riječ o osobi koju istinski raduje tuđe veselje.


Foto: Shutterstock/Giphy.com
I.N.

Pročitajte još:

6 stvari koje ne trebaš raditi drugoj djevojci – čak i ako ju ne podnosiš

Prepoznaj na vrijeme: znakovi da je netko grozna osoba

Jesi li zla kraljica među svojim prijateljima?

znakovi zla zločesta pokvarena osoba

Još vijesti