Slika nije pronađena

Zar nije čudno kad veza pređe iz onoga “Izlazimo i super nam je cijelo vrijeme i tako to” u ono “Stalno mu želim reći da ga volim i već razmišljam kako će nam izgledati stan kad odselimo na studij zajedno”?

Kako zapravo odrediti kada veza postane ozbiljna? Naravno da ima nekoliko znakova, no nisu svi baš tako očiti.

Znate si rasporede

Proveli ste već dovoljno vremena zajedno, a i da biste planirali druženja, izlaske i općenito vrijeme koje provodite zajedno – morate znati kakav je kome tjedni raspored. Ako ti kaže da utorkom i srijedom ide na nogomet, a nedjeljom ima obiteljsko druženje sve te informacije govore ti da te u svom rasporedu želi zadržati – malo dulje.


Njegovi prijatelji dodaju te za prijateljicu na Fejsu (i obratno)

Kada te njegovi prijatelji dodaju na Facebooku – to je velika stvar i pretpostavlja se da ćete malo dulje vremena biti par. Zašto bi se inače trudili upoznati te? Stoga, kad te sljedeći put zafrenda netko od njegovih prijatelja ili prijateljica – znaj da je to sad već ozbiljno.

Dijelite si nadimke

Nećeš se truditi osmisliti nekome nadimak ako ih više nikada ne planiraš nazvati. A tek kad zaradiš više nadimaka? To je već poprilično ozbiljna stvar (koliko god nadimci bili neozbiljni).

Valjate fore koje nitko drugi ne razumije

Ovo je slično kao i s nadimcima. Ako imate dovoljno fora za jedan zajednički nastup u Studiju smijeha, znači da puno vremena provodite zajedno, da ste mnogo toga proživjeli zajedno i da ste zajedno počeli primjećivati mnogo zanimljivih i smiješnih stvari.

Znate neke mračne tajne jedno o drugome

Nitko ti na prvom dejtu neće ispričati koliko mu je teško u školi ili koliko problema ima s roditeljima. Na prvom dejtu pokušavamo impresionirati osobu s kojom smo, a ponekad malo u tome i pretjerujemo pa uljepšavamo. No, ozbiljna veza znači dijeliti i one ružnije, mračnije tajne i trenutke.

Ne samo da si upoznala njegovu obitelj i on tvoju, nego se nekada i družite svi zajedno

Ok, ovo je zbilja velika stvar koja nije baš najnužnija da biste imali ozbiljniju vezu. Naravno da ste vas dvoje najvažniji u cijeloj priči, ali ako još u sve to umiješate i roditelje, onda je to ipak na jednom sasvim drugačijem nivou. Naravno, ako jednog dana prohodaš s prijateljem iz ulice s kojim si se igrala kad ste bili mali, a roditelji su za to vrijeme roštiljali zajedno – ovaj scenarij neće ti biti ništa neobično.

Ako si prepoznala barem pola od ovih znakova znaj da si na ubrzanom vlaku koji vodi u zemlju Ozbiljnoće. No, ako si još daleko od ovakve veze, opusti se i uživaj jer i za to imaš jako puno vremena pred sobom.

L.B./izvor: HelloGiggles

foto: Shutterstock, Pinterest

Pročitaj još...

...7 stvari koje cure u vezama trebaju prestati raditi...

...Što ne trebamo podijeliti s dečkom/curom?...

...Tinejdžerske ljubavi i veze temelj su svih budućih odnosa!...

ljubav ozbiljna veza znakovi

Još vijesti