Slika nije pronađena

Većina nas je razmišljala o povratku bivšem dečku ili je to stvarno učinila - ponekad i više puta - ali može li to ikada biti dobra ideja?

Kad razmišljaš o povratku bivšem dečku (ili djevojci) prvi i najvažniji korak je razmisliti o razlozima zašto je vaša veza uopće završila. Prekid je obično prekid s razlogom iako te možda 'proganja' romantični osjećaj da bi ovoga puta sve bilo drugačije i da ste si zapravo savršeno odgovarali, to rijetko uspije. Važno je, ako se ipak odlučiš vratiti bivšem, ne dozvoliti da se povijest ponovi. Problemi koji su ranije bili uzrok prekida sada su zaboravljeni ili romantizirani, ali postoji velika vjerojatnost da će se ti problemi ponoviti ukoliko obnovite svoj odnos, tvrdi stručnjakinja za veze Michelle Begy.


Foto: DavideAngelini/Shutterstock

Povratak možda i lošim vezama posebno je došao do izražaja tijekom pandemije i lockdowna kada su izlasci i zabavljanje, a time i upoznavanja novih i zanimljivih ljudi, stavljeni na čekanje. Iako može biti nekoliko slučajeva kada nas odvojenost navodi da shvatimo što smo imali, većina ljudi odlučuje se na stare ljubavi zbog nedostatka mogućnosti spojeva, usamljenosti i dosade - od kojih niti jedan nije jak temelj za dugotrajnu vezu.

via GIPHY

Ako ste ipak oboje odlučni pri ideji o povratku jedno drugom i pritom imate ispravne namjere, mogli biste uspjeti! Međutim, kao i u svemu drugome u životu, ne postoji jedinstveno pravilo za sve. Da bi veza mogla funkcionirati drugi put, potrebno je razraditi probleme i razloge zbog kojih ste se uopće rastali. Ako ste vrijeme proveli odvojeno radeći na sebi i rješavajući probleme koji su možda  bili uzrok prekida, tada ćete vjerojatno imati velike šanse da veza ponovno funkcionira - u protivnom, samo se pripremate za ponovni neuspjeh nakon prvotnih zaljubljenih pogleda i buđenja ugašenih ljubavnih iskrica.


Pogledaj još:

Nekada riječi nisu potrebne - 3 načina na koja možeš povrijediti svog dečka, a da toga nisi ni svjesna

Što dečki stvarno misle kad kažu da 'žele prostora'? Ima 7 mogućih razloga – i ne znače svi kraj

Sanjaš bivšeg, a nije ti jasno zašto se to događa? Evo što to zapravo znači

veza povratak bivšem savjeti

Još vijesti