Slika nije pronađena

I jedno i drugo su pozitivni osjećaji koje osjećamo prema jednoj osobi pa je razliku teško definirati, ali mi ćemo ti nabrojati šest indikatora uz pomoć kojih je ipak moguće. Kao prvo, zaluđenost se načelno pojavljuje u prvoj fazi odnosa, a ljubav postepeno. No, kako definitivnih pravila nema, evo indikatora uz pomoć kojih možeš shvatiti što osjećaš:

1. Voliš ga ako prihvaćaš sve njegove vrline i mane

– zaluditi te mogu njegovi savršeni trbušnjaci, ali voljeti možeš i njegov trbuščić. Zaluđena si kada misliš da je savršen i još nisi ni upoznala njegove mane. Ako voliš, voliš sve ono što čini njega (čak i njegove nesavršenosti).


2. Voliš ga ako su tvoji osjećaji prema njemu isti već neko vrijeme – zaluđenost u pravilu kratko traje (od četiri do šest mjeseci), zato što ju osjećamo kada osobu još ne poznajemo u potpunosti. A ako još osjećaš leptiriće u trbuhu, premda se viđate i dopkate već mjesecima ili godinama, to bi mogla biti ljubav.

via GIPHY


3. Voliš ga ako osjećaš da ste apsolutno povezani – s osobom koju voliš osjećat ćeš se povezano na emocionalnoj, mentalnoj i fizičkoj razini. Ponekad ćete si poslati poruku u isto vrijeme, isto misliti i imati slične potrebe s odmakom vremena. Ako te samo fizički privlači, to je 'obična' zaluđenost.


4. Voliš ga ako gajiš stvarno duboke osjećaje – upravo zbog te povezanosti, teško ti je uopće zamisliti život bez njega. On je tvoja srodna duša koju ne možeš zaboraviti, dok je zaluđenost nešto što možeš osjećati i prema npr. slavnom dečku (o kojem znaš sve, ali samo iz medija).

via GIPHY


5. Voliš ga ako njim ne poznaješ granice – nećemo te lagati, svaka veza u kojoj ste oboje zagrijani jedno za drugo započinje fazom 'ne mogu skinuti ruke s tebe'. Ali samo s onim kojeg voliš možeš biti u potpunosti 'svoja' i predana mu (u krevetu i svugdje drugdje) i u toj fazi možeš ostati zauvijek. Kada se zamisliš s onim s kojim si zaluđena jednako će ti postati vruće od same pomisli na njega, ali ta faza će brzo proći i nećeš biti skroz opuštena.


6. Voliš ga ako maštaš i dalje (samo) o njemu – čak i nakon što se već stvarno dobro poznajete (u stvarnom životu). U fazi zaluđenosti isto maštamo o svojem partneru, ali ta faza prolazi kako ga upoznajemo i spoznajemo njegove nesavršenosti. A ako je samo on u tvojim mislima i nakon što vidiš sve njegove mane, to znači da ga voliš.

via GIPHY


Foto: Pexels/Pixabay/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Sigurni znakovi koji pokazuju da zapravo nisi zaljubljena u svog dečka

Potraga za srodnom dušom - što radimo kad smo zaljubljeni, a što kad volimo?

Pogreška koju radi hrpa cura - ponašanja koja najčešće zamjenjujemo s ljubavi

veza zaluđenost ljubav znakovi osjećaji zaljubljenost

Još vijesti