Slika nije pronađena

Prvo pravilo PSP odnosa glasi 'bez osjećaja!', a budući da smo svi ljudi od krvi i mesa, a ne isprogramirani roboti, nije čudno da se većina prijatelja s povlasticama 'opeče'.

Ili se pojavi ljubomora, ili imamo različito viđenje našeg odnosa ili to previše utječe na naše prijateljstvo – u svakom slučaju postoji dosta 'opasnih' situacija koje nije lako izbjeći.


Ako i ti imaš PSP-a, a primjećuješ da se nešto od ovoga počinje događati, vrijeme je da završiš s tom pričom:

*Zbog vašeg odnosa ne upoznaješ zanimljive dečke

Sve je to kao neobavezno, ali kad god izađeš van i pokušaš se opustiti ili upoznati bolje s drugim dečkom, osjećaš se nekako loše? Ako te tvoj prijatelj s povlasticama sprječava da upoznaš cool, nove i zanimljive ljude, vrijeme je da se udaljiš od njega. Dobro je zezati se neko vrijeme, ali koje su šanse da pronađeš ozbiljnu vezu ako ćeš se neprestano natezati s njim?


*Počinje se događati previše drame

U početku se bili opušteni, nasmijani, zezali ste se i osjećala si se super nakon druženja s njim, ali sada se sve promijenilo – on te optužuje, uzrujava, šalje čudne poruke zbog kojih moraš mozgati što si krivo napravila? Ovime odnos gubi smisao. Ako se počinješ osjećati loše kada pomisliš na njega, možda je najbolje da uzmeš privremenu (ili trajnu) pauzu.



*Počela si ga skrivati

Ne kažemo da moraš na fejs napisati da imaš PSP-a, ali to nije stvar koje bi se trebala sramiti. Ako primjećuješ da si u posljednje vrijeme počela izbjegavati pričati o vašem odnosu, da lažeš prijateljicama da se više ne viđate i da brzo mijenjaš temu ako ga netko spomene, tvoj instinkt ti govori nešto nije u redu i da bi se trebala odmaknuti od svega.

*Tvoj PSP ima novu curu

Znamo da je to odnos 'bez obaveza' i da se on ima pravo viđati s drugim curama, ali ako skužiš da tvoj PSP počinje ozbiljno petljati s drugom curom, možda je vrijeme da se makneš. U toj situaciji više nisi 'prijateljica s povlasticama' nego ljubavnica pa je vrijeme da kažeš zbogom.


*Ti si njemu često na raspolaganju, a on tebi gotovo nikad

Kada se on poželi družiti, naći i vidjeti, ti si gotovo uvijek slobodna, ali ako ti predložiš isto, on ima obaveze i dogovore koje ne može pomaknuti? To jednostavno nije ok. U PSP odnosu možda nema ljubavi, ali treba biti poštovanja i uvažavanja, a ako nikada nema vremena za tebe (osim kada on to sam želi), to znači da bi trebala razmisliti ima li smisla nastavljati dalje.

Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

PSP: Što nikada ne bi trebala napraviti prijatelju s povlasticama

Prepoznaj ih: znakovi da je tvoj PSP zaljubljen u nekog drugog

Što PSP mora znati: sve što moraš reći prijatelju s povlasticama

odnos znakovi Prekid psp

Još vijesti