Slika nije pronađena

Veze na daljinu obično se stvore za vrijeme praznika – uskršnjih, ljetnih, božićnih ili ako si otišao/la za vikend baki koja živi u drugom kraju države. U početku iskre frcaju  na sve strane, no što kasnije, kada se vratiš u svakodnevicu?

Nakon tjedan ili dva ti se vraćaš u svoje mjesto ili pak on/a odlazi natrag u svoje. Slijedi razdvajanje koje jako teško pada, čisti šok. Prvi dani su najteži, ali i najintenzivniji jer su mobiteli užareni od poruka, a telefoni od razgovora (dodajmo i računala od stalnog slanja e-mailova). No, kako vrijeme prolazi tako je poruka sve manje i čini se kao da se situacija pomalo hladi. Ipak, ne kod svih!

Naime, svatko ima svoje mišljenje o vezi na daljinu. Žestoki  protivnici je obično nisu ni iskusili pa i ne znaju mnogo o njoj, ali nikada ne znaš što će tvoje srce odlučiti tko će mu se svidjeti i u koga će se zaljubiti. Oni koji su je iskusili imaju dakako različita mišljenja o njoj, ovisno o iskustvu koje su prošli. Među njima opet ima onih koji vezu na daljinu nisu shvaćali preozbiljno pa bi je vrlo rado iskusili opet jer – bilo je slatko dok je trajalo. No, ima i onih koji doista održavaju vezu na daljinu i viđaju se od praznika do praznika, a u međuvremenu su stalno u kontaktu.Ipak, za uspješnu vezu na daljinu treba jako puno truda.
Zapravo, za svaku uspješnu vezu treba puno truda, a za ovu posebice. Postoji problem od zaborava jer se često kaže – daleko od očiju, daleko od srca. Stoga je drugoj osobi svakodnevno potrebno poslati kakav podsjetnik da mislimo na nju i pokazati joj da nam se i dalje sviđa. Također, treba se naviknuti da nema fizičkog dodira, nema poljubaca i maženja, što je mnogim tinejdžerima najteže jer su u razdoblju kada im je najdraže ispitivati situaciju upravo na tom planu.

Uz ovo, kada nam je teško najviše pomaže zagrljaj ili rame za plakanje voljene osobe, što u ovom slučaju fizički nije moguće. Ipak, uz današnja čuda tehnologije, kao što su Skype i Gtalk postoje itekako dobre zamjene za nadomještaj fizičke bliskosti.

Dakako, ne treba zaboraviti ni ljubomoru. Ako smo skloni ljubomori, onda veza na daljinu nikako nije za nas jer ćemo se samo izjedati o tome s kim je i što radi predmet našeg obožavanja. Bitno je i da oboje vjerujete u tu vezu jer ako to oboje činite, sve skupa nije neizvedivo. Nisu tako rijetki slučajevi da su dvoje ljudi nakon veze na daljinu na kraju završili zajedno kada su upisali srednju školu ili otišli na studiranje!

Dakle, potrebno je puno strpljenja i odricanja, ali zato se to sve itekako može nadoknaditi kada se nakon par mjeseci konačno vidite. Tada su takve veze obično osjećajno intenzivnije od onih u kojima oba partnera žive u istom mjestu i često se vide.

Prema jednom istraživanju, u Sjedinjenim Državama preko milijun parova održava vezu na daljinu. Doista impresivna brojka.

U koju kategoriju ti pripadaš? Je li veza na daljinu samo mit koji će to i ostati ili je stvarnost u koju si spreman ulagati ukoliko ti se dogodi?

.

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

ljubav veza Veza na daljinu