Slika nije pronađena

Možda si među onima koji nisu još imali niti jednu pravu vezu. Možda si među onima koji već dugo soliraju. A možda si među onima koji idu iz veze u vezu i nikako da nađu onog pravog ili onu pravu. Sve je to normalno za godine u kojima jesi – nema bediranja.

No, postoji jedna stvar koja ti može olakšati pronalazak srodne duše. Slijedi ovih pet koraka i bit ćeš bliže sretnoj vezi.


1. Napiši na komad papira što točno tražiš
– napiši sve karakteristike koje kod dečka želiš. Nema veze ako je to 'da ima pet iz matematike' ili 'da nikad ne kasni'. Napiši sve što je tebi bitno kako bi imala jasniju sliku toga što tražiš. Dečko/cura/veza je širok pojam i svemir će ti lakše poslati nekoga ako zna što točno želiš. Možeš ih rasporediti u tri kategorije. Osobine oko kojih ne kaniš pregovarati (recimo: Nikad ne bi bila s nekim tko puši), osobine koje mora imati (recimo: da je osoba društvena) i osobine koje bi bilo cool da ima (recimo: bilo bi super da voli čitati knjige).


2.  Pogledaj se u ogledalo i zapitaj: 'Jesam li osoba koja bi privukla osobu kakvu želim?' - da objasnimo. Ako želiš dečka koji voli čitati, nije loše obnoviti članarinu u knjižnici i početi više čitati. Ili želiš nekoga tko ne voli dramu, a ti si ta koja obožava tračati. Kužiš?

3. Preispitaj svoja uvjerenja – možda želiš vezu, ali duboko u sebi vjeruješ da ne zaslužuješ biti sretna. Ili si jednom prevarila dečka pa misliš da će te svaki sljedeći dečko prevariti jer – karma. Sve dok duboko u sebi imaš neke kočnice ili otpore, srodna duša neće doći.4. Napravi plan
– ako si razumijela prva tri koraka, sad slijedi akcija. Napravi promjene za koje vjeruješ da bi mogle privući srodnu dušu. Ako želiš dečka koji voli čitati, počni čitati knjigu. Možda glup primjer, ali sitnice su bitne. Male promjene koje će privući nekog novog.


5. Vjeruj da će se to dogoditi
– zadnji korak. Nakon što si odradila sve korake prije, sad preostaje samo imati pozitivan stav. Vjeruj da je tvoja srodna duša na putu i da ćeš ga upoznati kad bude pravo vrijeme. Vjeruj u to da ste povezani i putujete jedno k drugome.


Znamo da je sve ovo malo duhovno i zvuči čudno, ali realno, što je najgore što se može dogoditi ako probaš izvršiti ove korake. 

Foto: Unsplash/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Savjeti za početnice – kako flertati s dečkom u školi ili razredu?

Problemi svih sramežljivih osoba – gdje i kako flertati sa simpom?

Najbolji savjeti za koma situaciju – trebaš li oprostiti dečku prevaru ili flert s drugom curom?

srodna duša savjeti

Još vijesti