Slika nije pronađena
Teško je naći balans između onoga što je prihvatljivo i onoga što je ispod svakog praga tolerancije... Donosimo ti popis stvari koje mu moraš oprostiti i onih koje ne smiješ!

Stvari koje MORAŠ oprostiti dečku:

1. Oprosti mu zbog njegove prošlosti
Svi smo činili pogreške u prošlosti, koje danas žalimo. Sigurni smo da je i tebi žao za neke od stvari koje si napravila i sigurno ti ne bi bilo drago kada bi te netko osuđivao samo po njima, jer ti danas nisi takva osoba. Ono što si napravila prije pet godina, ne mora nužno značiti da si ostala ista takva i danas. Kako to vrijedi za tebe, vrijedi za svaku osobu, pa i za njega!

Oprosti mu za sve što je napravio u prošlosti i sudi ga po njegovim djelima u sadašnjosti!

2. Oprosti mu što ti je slomio srce

Kada prekineš s dečkom, vrlo vjerojatno je to zato što ti je slomio srce. Možda ti ga nije slomio tako da ti je rekao da prekida s tobom, ali i da si ti ta koja je prekinula, vjerojatno ti je u jednom trenutku, nekad prije, slomio srce. Bilo to nešto što je on rekao ili napravio, slomio ti je srce.

Budi odrasla i oprosti mu... ostavi prošlost u prošlosti i nemoj držati u sebi tu negativnu energiju.

3. Oprosti mu što te pokušava zaštititi

Ponekad, kada ti dečko nešto ne govori, to je zato što te ne želi zamarati s time. Bilo da se radi o problemima kod njega doma ili u školi, ako s tobom ne razgovara o tome, vjerojatno ne želi da se brineš. Nije mu jasno da ti želiš slušati sve o njemu i biti uključena u svaki dio njegovog života. Oprosti mu što to ne shvaća i potrudi se da mu objasniš da te to neće opteretiti, već suprotno!

4. Oprosti mu što je pomislio da si poput ostalih

Svi su se barem jednom opekli na nekoga i nakon toga su postali puno oprezniji. Bilo da se radi o prevari ili laganju ili nečemu skroz desetom, teško je. Teško je nakon takve traume vjerovati sljedećoj osobi s kojom se upustiš u vezu.

Oprosti mu što je na trenutak pomislio da ćeš ga i ti razočarati i pokaži mu da se nema zbog čega brinuti!

via GIPHY


5. Oprosti mu kada se ne brine o samom sebi

Sigurno i ti imaš svoje lošije i bolje dane. Nemoj ga suditi po lošim danima, jer i sama znaš kako to izgleda kod tebe. Otuširala si se zadnji put prije 3 dana, kosa ti je toliko masna da bi vjerojatno mogla iscijediti ulje iz nje, šminku nisi vidjela danima, a bilo što osim pidžame ne dolazi niti u obzir. Oprosti mu što se i on nekada ne brine o sebi. Dovoljno mu je teško što prolazi kroz taj period života, ne treba mu još i da mu ti soliš pamet. Samo budi tu za njega.

6. Oprosti mu što ne voli sam sebe

Nisko samopouzdanje je problem koji muči sve više i više tinejdžera. U današnjem svijetu, kada smo 0/24 okruženi s fotkama ljudi koji izgledaju kao modeli, žive život iz bajke i uživaju u svakom trenutku, teško je biti zadovoljan sa svojim životom, iako su i naši jednako prekrasni. Oprosti mu što je nesiguran i često ima ružne misli o samome sebi.

7. Oprosti mu što te ne voli na način na koji ti treba

Cure su poznate po tome da su one koje su više emotivne i kojima treba više stvari u vezi. Dečkima je teško za shvatiti koliko toga curama treba, s obzirom na to da njima treba tako malo. Ako se nekada i dogodi da te ne voli onoliko koliko ti treba, oprosti mu to. On se zaista trudi i uvjeren je u to da te voli više nego što je itko ikada volio!

8. Oprosti mu što te pustio da odeš

Postoje prijelomni trenuci u vezama, a ako se bliži kraj, ima onaj jedan moment kada dođe do toga da te on pusti. Vjerojatno ni sam nije bio svjestan tog trenutka, ali tad te je izgubio, zauvijek. Nemoj mu to uzeti za zlo. Sada te barem čeka nešto novo i bolje, što te činiti sretnijom nego što si bila s njime!

via GIPHY


Stvari koje NE SMIJEŠ oprostiti dečku:1. Nemoj mu oprostiti njegovo loše ponašanje u sadašnjosti

Kako mu moraš oprostiti greške iz prošlosti, one iz sadašnjosti ne smiješ. Na svu sreću, on ima mogućnost da svaki dan odabire što će raditi,  u potpunosti svjestan izbora koje radi. Bilo da se radi o prevari ili laganju, zna što raditi i svejedno to radi. Zašto oprostiti nekome tko namjerno radi stvari za koje zna da će završiti s tvojom ljutnjom?

2. Nemoj mu oprostiti kada čini da se osjećaš loše

Trenutak kada shvatiš da više vremena provodiš plačući zbog njega, nego smijući se, tada znaš da nešto ne valja. Bilo da se radi o načinu na koji te je pogledao ili nešto što je rekao, ako se ti zbog toga osjećaš loše, zašto bi to trebala tolerirati? Tko je on da mu dopuštaš da bude osoba zbog koje se osjećaš jadno?

3. Nikada mu nemoj oprostiti laganje

Kada ti netko laže, radi to zato što skriva nešto. Čim on nešto skriva od tebe, to je loš znak. Zašto bi on imao išta skrivati od tebe? Zašto bi mu dopustila da radi od tebe budalu koja vjeruje svim njegovim pričama? Pogledaj uokolo znakove i ako vidiš da ti laže, nemoj ih ignorirati. Suoči se s njime i reci mu u lice sve što si saznala!

4. Nemoj mu oprostiti kada izda tvoje povjerenje

Svaka veza se bazira na povjerenju. Vjerujete si da se nećete međusobno povrijediti, da si nećete lagati, da se neće varati.

Ako on u jednom trenutku, na bilo koji način, izda tvoje povjerenje, to je to. Kada jednom izgubiš povjerenje u nekoga, zašto bi mu ikad opet trebala vjerovati? Ne bi i nemoj.

via GIPHY


5. Nemoj mu oprostiti ako ne brine dovoljno o tebi

Poslati poruku i pitati 'Hej, kako si?' oduzima doslovno deset sekundi, a tebi puno znači. Zašto bi to njemu bio problem? Koje bi moguće opravdanje mogao imati, da nije stigao naći deset sekunda u svom danu i poslati ti tu poruku? Ne trebaš sada dizati standarde do nebesa, ali i sama znaš što je normalno, a što nije.

6. Nemoj mu oprostiti kada je fokusiran samo na sebe

Osobe koje su fokusirane samo na sebe, uopće ne obraćaju pažnju na ostale ljude. Svaki vaš razgovor završi tako da on sve okrene na sebe. Nije bitno koja je početna tema, može se raditi i o tome da ti je slabo i da imaš temperaturu, i on će opet uspjeti to okrenuti na sebe. Nemoj mu oprostiti što jedina osoba do koje mu je stalo jest on sam.

7. Nemoj mu oprostiti što te tretira loše

Bilo da se radi o tome da te fizički napada ili samo zanemaruje, nemoj mu oprostiti. Nemoj nikome nikada dopuštati da te tretira toliko loše, da uspiješ samu sebe uvjeriti da je on u pravu. Budi jaka i izađi iz takvog odnosa, jer to nije ljubav!

Nemoj mu nikada oprostiti što te ne voli i što sva njegova djela potvrđuju to!

8. Nemoj mu oprostiti što te je napustio

Nemoj mu oprostiti što nije bio tu kada je trebao, kada ti je bilo teško i kad si trebala samo malo podrške. Zašto bi on mogao samo otići kada zagusti? Niste u braku, ali podrazumijeva se da ćete biti tu jedan za drugoga i u dobrom i u lošem. Ne treba ti u životu osoba koja je s tobom samo kada je sve savršeno. Treba ti netko tko će te uvijek voljeti i tko će uvijek biti tu za tebe!

via GIPHY


Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

ANKETA Sretna i zdrava veza: mit ili stvarnost?

Koje od ovih 'simptoma' imaš i ti? 25 znakova koji ukazuju da si ludo zaljubljena

Najčešće pogreške koje svi radimo u početku veze – ovaj put ih izbjegni!

veza ljubav Popis upute oprostiti

Još vijesti