Slika nije pronađena

Ah taj sramežljivi dečko. Rijetki je to primjerak kojeg nikad nećeš čuti da dobacuje ružne komentare curama i glasno se smije s frendovima. Njega ćeš rijetko sresti na tulumima gdje se upucava svakoj drugoj curi. On je sladak, skroman i izbjegava biti u središtu pozornosti pod svaku cijenu. On će najvjerojatnije uvijek sjediti u zadnjoj klupi i izbjegavati kontakt očima. Kako doprijeti do njega?

Sramežljivi dečki stvarno su neodoljivi. Misteriozni, intrigantni, osjetljivi i pažljivi...Ukratko, sramežljivi dečki su privlačni, a tebi se upravo jedan takav sviđa. Ti njega gledaš, on tebe gleda, ali nikako da napravi prvi korak jer je jednostavno – presramežljiv! S ovakvim dečkima direktan pristup nije najbolji, s njima treba ipak malo više strpljivosti. Ne brini, postoji provjeren način kako mu prići i razoružati ga da konačno postane tvoj.


Pristupi mu ležerno i započni jednostavan razgovor.  Zapamti da u toj situaciji on sigurno neće krenuti sa šarmiranjem i brdom šala, zato ti moraš biti ta koja vodi razgovor. Pripremi se unaprijed što ćeš mu reći i koji su sve načini da nastaviš razgovor. Najbolje je pripremiti nekoliko otvorenih pitanja na koja ti ne može odgovoriti s DA ili NE, već koja iziskuju malo šire odgovore. Učini to nekoliko puta tjedno i polako ćeš srušiti zid kojeg je on podigao. 


Provodi s njim vrijeme kao prijateljica bez pritiska i spominjanja moguće veze.
Druži se s njim sama, radije nego s ostalim svojim prijateljima. Budi strpljiva. Sramežljivom dečku treba malo dulje vremena da se opusti i da ti pokaže svoje pravo ja.


Budi zgodna i slatka, ali nemoj se previše truditi.
Korijen sramežljivosti je nesigurnost, a ako ćeš uvijek u njegovoj blizini biti u svom najboljem izdanju postoji mogućnost da će on pomisliti da si ti izvan njegove lige. Dakle, kad si s njim  - to nije trenutak da isprobavaš najluđe i najnovije modne trendove i otkačenu šminku.


Isplanirajte nekoliko mirnih izlazaka, preuzmite inicijativu.
Budi opuštena, i ponavljamo, nemoj na druženje doći s brdom glasnih prijateljica zbog kojih će se on povući. Za početak radije isplaniraj odlazak u kino, gdje on neće morati previše govoriti, a nakon filma bit će više tema za razgovor.Probaj procijeniti kakvi su mu osjećaji prema tebi.
Razgovaraj s njim o tome što ti se sviđa kod dečkiju i daj mu suptilno do znanja da sve osobine koje ti cijeniš su upravo one koje on posjeduje. 


Pomozi mu da se osjeća sigurno u tvom društvu. Svaki dečko ima ego – pronađi načine da uzdigneš njegov. Recept je jednostavan: daj mu komplimente, dopusti mu da ti pomogne s nečim, bilo da je riječ o školi ili popravljanju kompjutera. Saznaj koji su mu najdraži hobiji i dopusti mu da te impresionira.

Jednom kad uđete u vezu - kao prvo, jeej! Kao drugo, polako ga upoznaj sa svojim prijateljima i obitelji, i daj mu vremena da se opusti u tom novom društvu.

Zapamti, sramežljiv dečko totalno se isplati tvog truda, strpljivosti i vremena. Razmišljaj o njemu kao o...poklonu. Poklonu kojeg se treba polako odmotati i koji je rijedak i poseban i nije za svakoga.  Ako možeš izdražati one početne šutnje i poneku neugodnu situaciju, garantiramo ti dečka koji će te cijeniti, maziti i paziti!

Iva B.
Foto: Sxc.hu

ljubav sramežljivi dečki