Slika nije pronađena

Ili treba nešto drastično promijeniti ili izaći iz takve veze jer kako vrijeme prolazi neće ti donijeti ništa dobro. Neke veze jednostavno nemaju budućnost, a neke od takvih su i sljedeće.

Kada shvatiš da ti je veza u velikim problemima i da su šanse da potraje dulje vrijeme vrlo male, to bude grozno i bolno, ali što prije to shvati i s tim se pomiriš, to bolje za tebe. Nisu sve veze rođene za uspjeh. Neke će biti tu samo da iz njih naučiš neku važnu lekciju. Nažalost, postoje tipovi veza koji su od početka osuđene na propast, samo si to ne želimo priznati. Nekada postoji šansa da ih se spasi, ali to ovisi o obje osobe koje su u vezi, a nekada zahtjeva i puno kompromisa. Najčešće ipak završe raspadom i slomljenim srcem. Ovo su najčešći tipovi veze koje imaju šanse za neuspjeh.

1.Kada je jednoj osobi stalo, a drugoj baš i ne

Čim je jednom stalo puno više nego drugom, ako se to uskoro ne promijeni, veza neće dobro završiti. Iz kojeg god razloga da nekome nije dovoljno stalo, tu nema pomoći. Da bi veza uspjela, i jednoj i drugoj osobi treba biti otprilike jednako stalo. Jednostrana veza, kao i jednostrana prijateljstva, nisu zdrav odnos niti neki u kojem trebaš biti. Nije lijep osjećaj.

2.S nekim si samo zbog izgleda

Fizički je izgled itekako bitan, jer ako te netko ne privlači izgledom, nema te osobnosti koja će nadoknaditi taj dio. Zato ulazimo u veze s ljudima koji nam se sviđaju i zbog toga kako izgledaju, ali ako je to jedini ili glavni razlog zašto si s nekime, nije dobro. Zamisli bi li htjela biti u vezi s tom osobom i da sada promijeni frizuru, način odijevanja ili prestane ići redovito u teretanu, ako je odgovor ne, onda si vjerojatno u ovakvoj vezi.

3.Kada si s nekime samo zato jer želiš vezu, a nitko drugi nije naišao

Jako glup razlog za ući u vezu je da je to trenutno jedina osoba koja se zanima za tebe ili svi drugi u ekipi imaju nekoga samo ti ne. Ako razlog ulaska u vezu nije taj da ti se ta osoba sviđa, sve ostalo neće dugo izdržati. Pogotovo ako je razlog neki koji zapravo nema veze s tom osobom već s tim da ti ne želiš biti sama.

4.Želiš promijeniti osobu jer ti se ovakva ne sviđa

Svi imaju mane, pa čak iako ih ne vidiš odmah na osobi s kojom si u vezi, kad tad ćeš ih primijetiti. Ono što ćeš tada napraviti može biti presudno. Hoćeš li na te njihove mane gledati kao nešto slatko i pomalo šašavo o njima ili ćeš krenuti odmah tražiti način kako ih promijeniti? Ako je tvoj odgovor ovo drugo, ako ćeš uvijek tražiti način i poticati ih da nešto na sebi promijene jer se tebi ne sviđa, zašto si uopće s tom osobom?

5.Želiš spasiti osobu

Dobar je osjećaj kada znamo da smo nekome pomogli, ali ući u vezi kako bi pomogla nekomu ili spasila tu osobu od nje same ili nečega s čime se bori, to je pogrešan razlog za biti s nekime i dovest će do prekida, to je neizbježno. Tada to postaje manje romansa, a više tvoja misija.

6.Prijatelji s povlasticama

Oblik veze koji će u 99% slučajeva završiti tako da će netko biti povrijeđen. Uvijek se jedna strana nada kako će taj odnos prerasti u nešto više i postati prava ljubavna veza, a druga o tome ni ne razmišlja. Ovakav je odnos od početka osuđen na propast.

7.Imate različite poglede na život, životne vrijednosti i budućnost

Sve može biti super, ali ako ti i osoba s kojom ste u vezi imate potpuno različite životne stilove, teško da će takva veza opstati na dulje staze. Pogotovo ako je jasno da nijedno od vas ne planira i ne želi promijeniti svoj pogled. Nema dovoljno kompromisa i prilagodbi koji će s ovime pomoći.

Pogledajte još:

Gdje ići i što raditi na dejtu, a da nije nešto obično? Ovih 10 ideja je idealno za proljeće

Ovako nemoj nikoga pokušavati osvojiti – 9 loših planova koji će ti se sigurno obiti o glavu

Ljubavni savjeti koji su najveći klišeji ikad – ali su stvarno istiniti i trebaš ih poslušati

veza osuđene na propast ljubav Loše Veze

Još vijesti