Slika nije pronađena

Dešifrirati što znači njegovo ponašanje prema tebi koje je jedan dan toplo i srdačno, a drugi totalno hladno i bačeno na “ignore” nije lako. Dečki su često nesigurni i jednako sramežljivi kao i djevojke, ali im je to teže pokazati jer se od njih očekuje da budu snažniji i čvršći.

Čak i ako te ne gleda ili ignorira, a neki dan ste pričali i smijali se nekoj dogodovštini iz škole, ne znači da mu se više ne sviđaš. Evo kako se glupasto tvoja simpa može ponašati, iako mu se sviđaš.


1. Kao da ne postojiš/Uopće te ne primjećuje

Ako na bilo koji način oda da je svjestan da si samo nekoliko metara dalje, sve će se otkriti, a to je riskantno. Možda je baš taj dan pregledao sve tvoje fotke na Fejsu pa mu je sad jako neugodno jer misli da ćeš to otkriti prvom prilikom kad te pogleda. U stvari vjerojatno detaljno zamišlja kako bi to bilo da te pozove van i prošeta s tobom po gradu.

Otkriti nekome da smo zacopani je težak i nezahvalan zadatak jer se tako otkrivamo i postajemo ranjivi. Što ako ne uzvrati ili nam se počne smijati? Najbolja je opcija jednostavno biti cool, ne gledati u smjeru gdje se nalazi tvoja simpa, ne pričati s osobom koja nam se sviđa i slično. Ipak, svaki se dečko potajno nada da će ovo ignoriranje uroditi plodom, zainteresirati i zaintrigirati djevojku.

2. Kao da te mrzi

Znaš one scenarije kad ti netko baci tetrapak soka u glavu ili ti prospe sve stvari iz pernice? Nije uvijek mržnja u pitanju! Ako je jedan dan med i mlijeko, a drugi grubijan, moguće je da kroz tu grubost kanalizira svoje osjećaje.

Neki dečki lakše komuniciraju ako pritom nekoga i uvrijede – neljubaznost služi kao dimni zastor koji im omogućava da sakriju koliko im se netko sviđa.

style=width:


3. Kao da je robot koji se pokvario

Imate priliku razmijeniti par rečenica prije sljedećeg sata, a on stoji, zamuckuje i uglavnom se ponaša kao da mu se dogodio kratki spoj u glavi ili mu se ispraznila baterija? Vjerojatno je u glavi osmislio sve što će reći i savršeno uvježbao govor, ali u trenutku kad se susretne s tobom oči u oči – sve pada u vodu.

Trebaš li pozvati hitnu pomoć ili mu ponuditi malo vode sa šećerom?

4. Kao da si neko nedostižno nebesko biće

Problem je što nitko od nas svoju simpu ne doživljava kao normalno ljudsko biće nego kao nekakvo polubožanstvo. Kad imamo osjećaje prema nekome, lijepo mu izgradimo prijestolje i stavimo ga/ju na njega što nam otežava priznati to osobi da nam se sviđa.

Bitno je shvatiti da smo prijestolje sami izgradili i sami ga možemo i razrušiti. No, za to treba vremena i puno hrabrosti. Do tad će vjerojatno mucati svaku put kad mu se obratiš.

5. Kao da ima alergiju na kikiriki i upravo je pojeo cijelu vrećicu

Kao da svaki put kad uđeš u prostoriju u kojoj se on nalazi, mora pobjeći što dalje od tebe. Možda osjeća gušenje ili potrebu da se smijulji i zacrveni, baš kao da ima alergijsku reakciju na tebe.

style=width:

6. Potpuno normalno

Ovo su rijetki samopouzdani dečki koji ove ostale samo bacaju u sjenu. Nisu svi jednako hrabri, cool i izravni kao ova endemska skupina koja se pred svojim simpama ponaša normalno.

7. Kao da vam je sve na svijetu zajedničko

Nakon temeljitog istraživanja naučio je sve stvari u kojima se slažete, ali i one u kojima ste drugačiji. Tako s vremena na vrijeme može dobaciti neku u stilu: “Voliš Eda Sheerana? Super je obradio onu stvar…” A takve se fraze mogu ticati i tvojih hobija za koje zna svega 5 ljudi s kojima se družiš.

Ah, sve samo ne bi li ga jednog dana pozvala u kino ili kod sebe kući da pogleda sve tvoje slike koje slikaš ili fotke koje radiš kad otputuješ negdje na izlet.

8. Kako god je pročitao na internetu da se mora ponašati

Na internetu postoje tisuće savjeta kako se ponašati kraj simpe, a velike su šanse da je i on pročitao bare jedan. Zna da nisu baš jako pouzdani, ali bolje i to nego da pita nekoga i pritom izda svoju malu tajnu…

Imaš li i ti sličnih iskustva da se tvoja simpa ponekad ponaša čudno u školi ili društvu?

L.B./izvor: Thought Catalog

foto: Shutterstock, Tumblr


…Pročitaj još…

…Razotkrij ga: 7 znakova da je i tvoja simpatija zaljubljena u tebe…

…Slatke muke: 8 stvari koje se uvijek dogode kada se dopisuješ sa simpatijom!…

…Hrabro, pomalo ludo, ali uvijek simpatično: svi vaši uleti simpama!…

simpatija ponašanje sram neugoda tajna

Još vijesti