Slika nije pronađena

Prekid veze uvijek je bolan i stresan. Svatko se s prekidom nosi na drukčiji način, a važno je preboljeti i pustiti. Ali, postoje univerzalna pravila kada dođe do toga što trebaš, a što ne trebaš raditi nakon prekida veze.

Ako si tek prekinula vezu sigurno se osjećaš tužno, povrijeđeno i kao da je kraj svijeta. Vjerojatno su ti osjećaji pomiješani i više ne znaš što da misliš. Možda neki i slave prekid bolne i iscrpljujuće veze, no jedno je sigurno- prekid veze je stres.

Kako ćemo se nositi s tim stresom najbolje znamo sami. Nekima odgovara samoća, drugima društvo i izlasci. Odrasli često tugu utapaju u alkoholu što je daleko od dobre ideje.

Evo što trebaš i što ne trebaš raditi nakon prekida veze:


Prvo, što ne trebaš raditi:


Ne žuri u novo dejtanje ili vezu

Tvoj ponos je povrijeđen, a ti se trebaš skulirati i ponovno izgraditi dio sebe kojeg si izgubila prekidom. Shvaćaš li da srljanjem u novu vezu opet ulaziš u rizik? Ne smatraš li da je ipak prerano za to? Što se više ranjiva to si više podložna tome da opet budeš povrijeđena. Ovako rano to ne smiješ dopustiti.


Ne uzimaj taj prekid osobno

Najlakše je za prekid okriviti samo sebe. Za prekid je potrebno dvoje ljudi koji rade niz loših koraka. Ako je tvoj dečko nestao i jednostavno ti se ne želi javiti- to puno govori o njemu. Za to definitivno nisi ti kriva. Takav način je kukavički.


Ne pokušavaj s njim stupiti u kontakt

Realno, i sama znaš da bivši nije izgubio ruter za internet ili da su ga oteli izvanzemaljci. Postoji razlog zašto ti se ne javlja, a to znači da ni ti ne bi trebala pokušavati. Nemoj ga uvjeravati da ti se vrati jer to može odvesti samo u lošem smijeru i do poniženja. Veza nije valjala- što to prije prihvatiš prije ćeš ga preboljeti i krenuti dalje.
Nemoj pokušati otkriti razlog ako ti ga ne želi otvoreno reći

Citirat ćemo animirani film Frozen i reći samo `Let it go`. Zbilja, ne vrijedi se zamarati kojekakvim razlozima kada na kraju dečko ipak neće biti iskren prema tebi.
Maštanje o tome što je sve moglo biti neće te odvesti nigdje, zato nemoj!

Tvoja mašta ti samo može otežati u takvoj situaciji. Maštaš o tome kako ste mogli biti savršen par, živjeli bi zajedno, imali i psa i mačku...prestani tako razmišljati! Nije vam bilo suđeno i to je to. Tebi će biti teže ako nastaviš propitkivati `što bi bilo kad bi bilo`.


Što trebaš raditi:


Otežavati si već tešku situaciju nema smisla, zaslužuješ predah!

Pokušaj si olakšati prekid što je više moguće. Već smo rekli da se toliko ne kriviš, što je odličan korak za poći naprijed prema sreći. Trenutno nemaš sreće u ljubavi i to je to. Stvari se uvijek poprave.


Uči iz vlastitog iskustva

Loše ponašanje tvog bivšeg je njegova odgovornost, a ne tvoja. Ako si dečku počela prebrzo vjerovati- to je tvoja odgovornost. Sada znaš da u budućnosti nećeš tako biti lakovjerna, zar ne?  Sada možeš promisliti i vidjeti gdje si pogriješila, što si predvidjela, na što ćeš sljedeći put obratiti pažnju i dr.


Počni gledati sebe kao osobu vrijednu divljenja

Budimo iskreni, sigurno na sebe nisi gledala kao na nekog posebnog, a nažalost nije niti on. Ti si bila sretna, čak mogli bi reći i zahvalna jer je on obratio pažnju na tebe i htio biti s tobom. Više ne razmišljaj tako! Ti si vrijedna divljenja i sljedeći put se zapitaj `Je li on vrijedan moje pažnje?`.Postavi osnovna pravila

Važno je postaviti osnovna pravila kojih ćeš se držati (uz koji kompromis naravno, ako je netko vrijedan kompromisa)- do čega ćeš držati, što ćeš tražiti točno u dečku? Neka bude tebi samoj jasno  zašto određena osoba zaslužuje tvoju pažnju.


Otjeraj sve zablude!

Ako te dečko povrijedio to znači da nije bio dobar prema tebi. Nikako se nemoj obmanjivati da je on ustvari dobar u duši i jako sladak...jer nije! Povrijedio te namjerno!


Nadamo se da će ti ovi savjeti pomoći da se oporaviš od bolnog prekida veze.

Izvor: yourtango.com

I.P.

Pročitajte još:

Pitanja bez odgovora: stvari koje te muče nakon prekida veze

Prekid veze: kako to napraviti dostojanstveno i korektno?

4 najgluplje stvari koje možete napraviti nakon prekida veze

prekid veze što trebaš i ne trebaš raditi nakon prekida

Još vijesti