Slika nije pronađena

Postoje situacije kada malo prostora može napraviti dobro za nečiji odnos, ali najčešće se iza ove rečenice krije početak kraja vaše veze. Kada ti dečko kaže da želi malo prostora ili da treba razmisliti, u glavi ti se odmah stvori tisuću scenarija, a evo koji su oni najvjerojatniji.

Samo zato što su ovo najvjerojatniji scenariji ne znači i da je jedan od njih baš onaj koji vrijedi za tvoju situaciju, jer svačiji je odnos drugačiji, ali ipak, ovih 8 razloga se najčešće skrivaju iza rečenice 'treba mi prostora'. Baš kada ti se čini da ti je veza u dobrom stanju i da je sve super, a dečko ti iz čista neba kaže ovako nešto, vjerojatno ćeš se zabrinuti. Umjesto da razbijaš glavu time što je točno mislio pod tom rečenicom, donosimo ti nekoliko najčešćih mogućnosti i kako prepoznati koja bi se mogla odnositi na tvoj slučaj.

1.Želi prekinuti

Najgori scenarij koji nitko ne želi da bude istina, ali je i jedan od najčešćih. Umjesto da odmah prekinu, dečki će nekada ići polako prema prekidu, a ovo će biti jedna od stepenica. Nije baš tako lako prekinuti vezu, pogotovo ako si s nekime duže vrijeme ili ako ne želiš tu osobu povrijediti. Ako se već neko vrijeme ponaša čudnije nego inače i sumnjaš da nešto nije kako treba, ovo je moguć razlog zašto mu treba prostora.

2.Kaos mu je u životu

Možda razlog zašto želi prostora nije toliko strašan za vašu vezu niti ne želi da prekinete, već ima neke druge razloge zašto mu to sada treba. Pritisak zbog škole, problemi kod kuće, svađa s najboljim prijateljem, svašta se može dogoditi  u kratkom vremenskom roku i napraviti totalni kaos od nečijeg života. Iako mu želiš pomoći i biti tu za njega, trebaš razumjeti da nekada želimo sami riješiti stvari kako bismo mogli nastaviti dalje sa životom. To ne znači da će te ostaviti, samo mu daj prostora da mu se situacija malo smiri.

3.Hladi se nakon svađe

Dečki se vole praviti da su jaki i snažni, ali imaju krhak ego. Ako ste nedavno imali neku opaku svađu i onda ti je rekao da mu treba prostora, to te ne treba previše zabrinuti. Možda se mora smiriti malo, zacijeliti rane ili razmisliti o cijeloj situaciji. U ovakvim situacijama, javit će se već nakon dan ili dva, ako period u kojem se ne javlja traje dulje, onda ipak ovo nije razlog.

4.Ima još nekoga o kome razmišlja

Nažalost, i ovo je jedan od mogućih razloga zašto želi prostora – jer želi istražiti druge opcije. Možda mu se iznenada javila neka cura koja mu je slaba točka, bivša ili je slučajno upoznao nekoga tko ga je oduševio. Pokušaj izvući istinu iz njega i ako je ovo razlog – daj mu prostora zauvijek tako što ćeš prekinuti s njim. Nemoj si dozvoliti da budeš nekome druga opcija i čekati da se odluči želi li tebe, zaslužuješ bolje.

5.Odnos s tobom postaje preozbiljan za njega

Još jedan problem koji ima dosta dečki je da žele nekoga, ali ne žele biti u vezi. Pogotovo ako stvari postaju previše ozbiljne. To ga može uplašiti i biti razlog zašto želi prostora. Ako je vaš odnos pred nekom sljedećom stepenicom, onda je itekako moguće da ga je upravo ovo zabrinulo. U redu je dati mu prostora, ali isto tako, daj mu do znanja da ga nećeš čekati zauvijek.

6.Previše ga gušiš i želi zraka

Nijedna cura ne misli da je naporna i da guši dečka, ali on se možda neće baš složiti s tim u cijelosti. Ti se želiš čuti non stop i vidjeti svaki dan, ali ako je njemu to previše, doći će trenutak kada će puknuti i htjeti malo odmora i vremena za sebe. Ako neće znati kako to realizirati, 'treba mi prostora' je način koji pali.

7.Prolazi kroz nešto/nešto ga muči

Nije uvijek lako podijeliti s ljudima svoje probleme, pogotovo ako netko nije tip osobe koja to radi, ako je više zatvoren tip. Osobni problemi mogu biti dobar razlog zašto mu treba prostora. Iako bi očekivala, da kao njegova djevojka, budeš tu za njega, neke stvari su možda previše osobne, pogotovo ako niste dugo zajedno.  

Pogledajte još:

Sanjaš bivšeg, a nije ti jasno zašto se to događa? Evo što to zapravo znači

Dešifriramo dečke: Ovih 15 znakova otkriva da ima puno veće osjećaje prema tebi nego što priznaje

Nemoj imati nerealna očekivanja: Ovih 6 stvari parovi rade SAMO na Instagramu – ne i u stvarnosti

veza želim prostora prostor što misle dečki

Još vijesti