Slika nije pronađena
Vrlo velika većina nas neće čekati do braka da doživi 'prvi puta', no prvi seks svejedno je 'big deal', zato budi sigurna da si spremna za taj korak.

Kako ćeš znati da si spremna? Neki kažu da ćeš biti spremna kada budeš s onim kojeg ćeš voljeti, neki tvrde da si spremna kada si dovoljno informirana što znači siguran seks, neki da moraš čekati do 17. godine... Sigurno je jedino da postoje znakovi po kojima možeš shvatiti da još definitivno nisi spremna za prvi seks.

1. Želiš to napraviti samo zato što svi drugi to rade – loš razlog za odlučiti se na intimnost s nekim. Ti nisi poput drugih i tvoja odluka da stupiš u intimne odnose mora biti samo tvoja, a ne inicirana onime što je prikladno u tvojem društvu.

via GIPHY


2. Na seks te prisiljava partner – ako on previše navaljuje, a ti nisi spremna, nemoj popustiti samo zato što je 'naporan'. Pravi dečko će te čekati do kad ga nećeš poželjeti.

3. Ne znaš anatomiju ženskih i muških spolnih organa – prvo i najbitnije je da znaš od čega se sastoji muški, a od čega ženski spolni organ i da znaš pravila sigurnog seksa.

4. Osjećaš krivnju zbog same pomisli da bi mogla 'sagriješiti bludno' i veća je od tvoje želje za seksom – nemoj samu sebe forsirati, nema smisla. Tek kada budeš to stvarno željela, moći ćeš zatomiti eventualan osjećaj krivnje.

5. Niste se do sada uopće vidjeli gole – ako ga nisi vidjela ni u kupaćim gaćama, kako možeš biti sigurna da želiš biti najintimnija što možeš biti s tim tijelom? Naša preporuka je da ga suptilno proučiš prije.

6. Sama pomisao na seks te užasava i straši
– svi smo prvi puta nespretni i prestrašeni i nismo sigurno što gdje 'ide' pa makar proučavali, čitali i razgovarali o seksu puno puta prije. Ali ako si u grču i misliš da to ne možeš – jednostavno nemoj.

7. Ne znaš kako se upotrebljavaju kondomi – nije komplicirano staviti ga, ali ipak pripazi i ti i gledaj dok ga stavlja. Pročitaj svakako i upute prije upotrebe, ne želiš da ti se dogodi neželjena trudnoća ili ne-daj-bože spolna bolest. Kondom neka uvijek bude uz tebe.

via GIPHY


Foto: Pixabay/Pinterst/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Neke stvari se s godinama mijenjaju – ovako se mijenja percepcija intimnih odnosa

Upute za siguran seks - zamke na koje moraš paziti

Tri stvari koje su važnije od seksa - ako želiš dobru vezu pazi na ovo

znakovi spremna prvi puta Prvi seks

Još vijesti