Slika nije pronađena

Sviđaš se ti njemu, sviđa se on tebi, u školi se gledate, navečer se dopisujete i stalno ti lajka fotke na Instagramu – jednom riječju sve je savršeno! Možda ipak predobro da bi bilo istinito?

Naravno da postoje idilični odnosi gdje sve super funkcionira, ali mnogi su iskusili onu situaciju gdje sve teče glatko i izgleda savršeno, a onda se on odjednom prestaje javljati. 'Jesam li rekla nešto pogrešno? Možda sam pretjerala s porukama?' - počinjemo se preispitivati.

Odgovor je teško znati, ali postoje znakovi koji daju naslutiti da bi te on ubrzo mogao otkantati. Istina boli, ali lakše se podnosi ako se suočimo s njom:

*Samo ti započinješ komunikaciju u posljednje vrijeme

U početku se često javljao, slao porukice pa čak i zvao, ali u posljednje vrijeme jedino ti iniciraš komunikaciju? To nije dobar znak. Možda se radi o privremenom zasićenju ili trenutno ima problema o kojima ti ne govori, ali prilično često ovo je znak zahlađenja odnosa. Pokušavaj još neko vrijeme ako ti je stalo do njega, a onda bi bilo najbolje da ga direktno pitaš je li se nešto promijenilo.


*Otkazuje dogovore

Prije ste se nalazili nekoliko puta tjedno i uopće nije bio problem dogovoriti druženje, ali sada se počeo izvlačiti na obaveze? Ok, možda zaista ima više gradiva ili mu je raspored treninga intenzivniji, ali intuicija će ti reći mulja li ili govori istinu. Ako mu je stalo do tebe, naći će vremena za druženje – sve ostalo su jeftine isprike.*Odgovori na poruke su kratki i bezvezni

Na svako tvoje pitanje on odgovara s 'da', 'ne' ili eventualno emojijem, a često se dogodi da mu treba i nekoliko sati prije nego te 'seena'. To definitivno nije dobar znak posebice ako ste se ranije često dopisivali po cijele noći. Otkud ova promjena? Možda jednostavno više nije zainteresiran.*Osjećaš da nešto ne štima

Ako si primijetila da u posljednje vrijeme neprestano smišljaš isprike za njega ili imaš neobičan osjećaj krivnje, možda ti intuicija govori da nešto zaista ne štima. Nemoj samu sebe uvjeravati da si luda ili da pretjeruješ dok za svaki njegov potez imaš spremno opravdanje – stvari ne bi trebale tako funkcionirati stoga dobro promisli ako se opaziš da se ovako nešto događa.


*Nema više poruka za 'laku noć i dobro jutro'

Sve poruke koje dobijemo od simpe su nam važne, ali ona zadnja u kojoj nam poželi slatke snove ili prva jutarnja su najslađe. Možda je to zato što se takve poruke šalju samo posebnim osobama do kojih nam je stalo? U svakom slučaju, ako je nekada slao takve poruke, a sada je iznenada prestao, to bi mogao biti znak zahlađenja odnosa.

Foto: arhiva
I.N.

Pročitajte još:

Kako izgleda naš ljubavni život sa 16, a kako kada imamo 21 godinu

8 razloga zašto trebaš dati šansu dečku koji je niži od tebe

Znakovi da ti dečko treba biti ipak samo prijatelj

veza znakovi kraj

Još vijesti