Slika nije pronađena

Nema osobe koja ne strahuje od najgorih scenarija koji se mogu dogoditi tijekom prvom spoja, a bez obzira na to koliko samopouzdanja imali – svaki odlazak na sastanak sa simpom je stresan.

Zbog toga nam se znoje dlanovi, grickamo nokte, crvenimo se, napadaju nas napadi vrućine pa hladnoće i ne znamo što ćemo od sebe. Logično se pitanje nameće: kako barem malo smanjiti tu tremu prije odlaska na dejt?

Premda se čini da je to nemoguće, postoje načini kako to učiniti i to na najbezbolniji način. Ako se uskoro bliži tvoj veliki prvi spoj možda je vrijeme da već sada vidiš koje stvari trebaš napraviti kako bi bila opuštenija:

Obuci nešto u čemu se osjećaš udobno

Kada nosimo nešto u čemu se osjećamo previše stegnuto i općenito neudobno, ili nelagodno (primjerice djevojke koje inače stalno furaju hlače uskoče u minicu mogu se osjećati nelagodu) osjećamo se još nervoznije. Upravo zbog toga za dejt treba izabrati lijepu odjeću, ali u kojoj nam je ugodno. Ako misliš da bi na dejt trebala obuti štikle to učini, ali ako misliš da će te žuljati i da ne znaš u njima najbolje hodati jer dane provodiš u tenisicama, drži se svog svakodnevnog izdanja.Nemoj previše razmišljati o tome tko će platiti piće/hranu

U tinejdžerskoj dobi dejtovi ne izgledaju klasično kao kod odraslih ljudi, stoga se ne trebaš previše nervirati oko toga tko će što platiti. I ako na kraju budeš sama plaćala svoje – nemoj se bedirati jer realno, neki dečki nemaju za platiti baš sve na spoju. Zvuči loše, ali nije baš tako jer ako budete uspostavili odnos tada ćeš vidjeti da ćeš jedan put piće platiti ti, a drugi puta on. Budeš li se jako stresirala oko toga prije samog dejta samo će te još više nervoza uhvatiti.


Pokušaj vježbati pravilno držanje

Stručnjaci kažu da bi svoje držanje trebali držati pravilno i biti `visoki i ponosni` dok hodamo. Zapravo se radi o tome da kralježnica treba biti uspravna kao i ramena, a i tu je onaj `glavu gore` savjet. Prilikom takvog držanja i hoda ostavljamo dojam kao da smo jako samouvjereni, a i mi ćemo se osjećati bolje i pod manjim stresom.


Slušaj svoju omiljenu mjuzu

Psihološki gledano, naša omiljena glazba nam može popraviti raspoloženja, ali i opustiti nas. Kada nas uhvati nervoza prije dejta tada nas hvata i blaga tjeskoba koju je lako otjerati glazbom. Osim toga, psiholozi savjetuju da bi bilo dobro sastaviti listu pjesama koja odgovara našim potrebama, primjerice ako očekuješ razvoj ljubavi i zaljubljenosti koja je počela tim dejtom, tada ćeš staviti ljubavne pjesme na mobitel i slušati ih.


Gledaj njegove fotke s fejsa prije, ali ga nemoj kompletno `stalkati`

Budeš li ga baš `stalkala` prije dejta to ti može uliti još veću nervozu. Primjerice, pomislit ćeš odmah sve najgore jer si zamijetila da on jako voli bicikle i adrenalinske vožnje prirodom, a ti si više mirniji tip koji se opušta uz glazbu. Moraš zapamtiti da nije sve tako kako se na prvu čini, ali i da nema razloga zašto se ljudi suprotnih hobija ne bi družili ili svidjeli jedni drugima. Ako te on jako privlači dobro je gledati njegove fotke prije dejta jer će ti izmamiti osmijeh na lice i bit ćeš opuštenija.Napravi neke zabavne planove prije dejta

Druženje s prijateljima uvijek pali pa čak i s obitelji. Osobito ako su ti svi oni podrška i znaju da ideš na dejt pa ćete još više pokušati opustiti. Uvijek s njima možeš raditi nešto zabavno i tako smetnuti s uma da ideš na dejt, ali u smislu nervoze i panike koja će te u nekom trenutku prije spoja uhvatiti. Samo se zabavi prije dejta i napuni baterije pa ćeš biti i opuštenija.


Gledaj se u ogledalo

Psiholozi kažu da je dobro gledati se u ogledalo jer tako ćemo primiti pozitivne kritike na račun sebe od samih sebe, a to je i najvažnije. Kada baš gledamo u svoje lice, to nam može podići samopouzdanje, a to će pomoći da budemo opušteniji na dejtu jer se nećemo zamarati time izgledamo li dobro, jesmo li zabavne, hoćemo li se njemu još više svidjeti i slično.

nervoza riješi se nervoze spoj stres prije dejta dejt