Slika nije pronađena

Iako će rijetko priznati da im komplimenti laskaju, lijepa riječ treba i dečkima jednako kao i curama. Iako su djevojke češće te koje obasipamo lijepim riječim i hvalimo kako njihovu ljepotu, tako i karakter i inteligenciju, ne bi škodilo da svom dečku ili dragim prijateljima u svom životu češće uputiš jedan od sljedećih komplimenata.


1. Komplimenti koji mu pokazuju da vjeruješ u njega

Jedna od najvažnijih stvari za svakog dečka je kad ga njegova bolja polovica ili najbolja prijateljica podupire. Bilo kakav kompliment kojim ćeš mu dati do znanja da vjeruješ da će uspjeti i da to može, učinit će da se osjeća poput super junaka iz svog omiljenog filma. Rečenice poput: ‘Vjerujem da ćeš uspjeti’, ‘Naravno da ćeš položiti taj ispit’, ‘Upisati taj fakultet’, ‘Sviđa mi se kako si odlučan’ ili ‘Super si u tome što radiš’ uvijek su dobar izbor.


2. Komplimenti vezani uz formu, izgled i tijelo

Iako ih ne posramljuju toliko često i snažno kao žene i djevojke i oni se mogu osjećati dobro ili loše u svome tijelu. Zašto ga ne bi ohrabrila? Svatko od nas ima mane, ali i stvari na koje može biti ponosan. Istakni njegove trepavice ili oči, super mišiće ili zarazan osmijeh i reci mu koliko voliš baš to na njemu.

3. Kompliment vezan uz njegov trudi i postignuća

Svatko želi da ga se pohvali kad nešto napravi dobro, bez obzira koliko to bila velika ili malena stvar. Pokaži mu da sve primjećuješ! Kako ti je otvorio vrata kafića ili ulaza u haustor, nazvao te više puta dnevno kad si bila bolesna, kupio omiljenu čokoladu da te razveseli. Uvijek mu zahvali na takvim sitnicama jer ćeš ga tako potaknuti da ih i češće radi.

4. Komplimentiraj njegovu sposobnost da bude poduzetan i ponaša se kao lider

Ne znamo koga da okrivimo: biologiju, društvo ili odgoj, ali činjenica je da većina muškaraca želi dominirati svojom okolinom i biti u ulozi vođe, tj. lidera. Reci mu da poštuješ njegove odluke i da mu potpuno vjeruješ, a neće škoditi ako ga i svako malo upitaš za neki savjet ili mu odneseš neku sitnicu koja se pokvarila.

5. Komplimenti koji mu pokazuju da ti se sviđa i da ti je privlačan

Nisu ni dečki imuni na one situacije kad uđu u prostoriju, a sve cure pogledaju u njih ili se zgodne djevojke zahihoću i okrenu za njima kad hodaju po ulici. Ako je i tebi zgodan i privlačan, nemoj se ustručavati to mu i reći. Reci mu da te uvijek može nasmijati, da osjećaš leptiriće u trbuhu dok pričaš s njim i da se s njim osjećaš najsigurnije na cijelom svijetu.

Nekim dečkama, jednako kao i curama, bolje će odgovarati jedni komplimenti od drugih. I prije nego se nabrusite i pomislite zašto bi ‘boostali’ nečiji ego, povremeni kompliment s mjerom samo je dobar način da usrećite dečka do kojeg vam je stalo.

Pohvališ li ti ikada svog dečka ili najboljeg prijatelja?

L.B./izvor: Your Tango

foto: Shutterstock, Tumblr

...Pročitaj još...

...Duhoviti dečki su zakon - 5 razloga zašto je super dejtati sa smiješnim dečkom...

...Dečki otkrili idealan scenarij za prvi 'ulet'...

Dečki komplimenti pohvala Izgled karakter

Još vijesti