Slika nije pronađena

Tebi se možda činilo da je prvi spoj prošao baš odlično, ali onda ti se on više nikada ne javi ili ti kaže da mu je bilo drago što te upoznao, ali da to ipak nije to. Što je moglo poći po krivu?

Prvi spojevi su stresni i teško je predvidjeti hoće li završiti uspješno ili će ispasti najveći fejl ikada koji ćeš prepričavati i godinama kasnije. Toliko toga može utjecati na njegov uspjeh, ali ono što je najbitnije i što će imati najveći utjecaj je ipak tvoje ponašanje. Kada krenu raditi živci, zaboravimo neke od najosnovnijih pravila ponašanja – i dok će nekima to možda biti simpatično, za većinu bi ipak mogao biti deal breaker. Ove stvari u razgovoru ostavljaju loš dojam i nezainteresiranost, iako ti to možda nije bila namjera. Zbog njih možeš izgubiti šansu kod nekoga.

1.Tvoje je mišljenje najbitnije – i želiš to dokazati na sve moguće načine

Lijepo je da ti je do nečega stalo toliko da si sprema svoja uvjerenja braniti i dokazivati na sve moguće načine, ali prvi spoj nije mjesto gdje bi trebalo nekoga uvjeriti zašto je Taylor Swift najbolja pjevačica na planeti ili zašto su vjera i religija toliko bitne. Bilo da se radi o ozbiljnoj temi poput religije i politike ili nekoj zabavnoj poput omiljene glazbe i mjesta za izlazak, na prvom spoju nemoj pokušavati preobratiti osobu i iznositi zašto je nešto tvoje najbolje. To će mnoge ljude iznervirati jer će se činiti kao da im želiš nametnuti svoje mišljenje, a to nitko ne voli.

2.Postalo je previše osobno

Koliko ti se god netko svidio, imaj na umu da se vidite tek prvi put i da je osobni prostor bitan. Pogotovo će cure uplašiti i odbiti ako se dečko krene previše približavati ili ih dirati. Čak i dodir po ruci može biti too much i creepy. Najsigurnije je pitati, primjerice na odlasku, je li u redu da te zagrli. Vjerojatno nitko neće imati ništa protiv, ali ako se prije ipak pita, bolje će izgledati u očima druge osobe. U ovo se kategoriju mogu ubrojiti i previše osobna pitanja poput toga 'gdje živiš?'.

3.Previše samopouzdanja

Samopouzdanje je privlačno i super je kada ga netko ima, ali postoji granica između samopouzdanja i bezobraznog hvalisanja i dokazivanja. Ovo drugo neće ostaviti dobar dojam.

4.Svako malo pogledavanje na mobitel ili sat

Puno nas ovo radi nesvjesno, jer jednostavno nam je postala navika imati mob svako malo u ruci baciti oko je li nas tko trebao ili otvoriti Instagram. Isto će neki raditi i na dejtu, ne zato što im je dosadno, već zato što im je to postala navika koju više ni ne doživljavaju. Ali osoba s kojom si na dejtu će doživjeti. I neće ostati impresionirana. Ispast će kao da ti je dosadno i da jedva čekaš otići.

5.Netko drži monolog

Trebali bi oboje otprilike jednako pričati, a ne da samo jedan priča, a drugi ubacuje komentare poput 'ahaa', 'da da' ili 'kužim,da'. Nisu svi jednako pričljivi i još kada netko tko voli pričati bude pod stresom, onda se tek neće gasiti. Pogotovo ako vidi da je osoba s kojom je na dejtu sramežljiva i šutljiva. Umjesto monologa, pametno je potaknuti razgovor pitanjima. Ako već vidiš da je teško drugoj osobi započeti razgovor, pitaj nešto umjesto da kreneš 15 minuta prepričavati što je tvoj pas napravio ujutro u šetnji.

Pogledajte još:

Kako prepoznati sviđaš li mu se kao frendica ili mu se SVIĐAŠ? U ovim je stvarima razlika

Znakovi da se tvoj 'prijatelj s povlasticama' zaljubljuje u tebe – ovih 11 će odati da tu ipak ima i osjećaja

Ružne istine o vezama u koje nitko ne želi vjerovati, ali su ipak istina: Ovih 7 će te rastužiti

razgovor ponašanje prvi spoj loš dojam

Još vijesti